Lam

Een boek van Hannelore Bedert

Hannelore Bedert ken ik wel als singer-songwriter, alleen wordt haar muziek maar zelden gedraaid op Studio Brussel en zo volg ik haar eigenlijk niet… Geen idee dus dat de dame meer dan muziekteksten schrijft. Als ik er even bij stilsta, lijkt het me wel een logische evolutie in een artistieke carrière voor singer-songwriters die met het gevoel lopen niet alles via hun muziek te kunnen kanaliseren. Uiteraard zijn songteksten en romans twee verschillende disciplines, alleen begrijp ik dat de stap naar een boek schrijven kleiner is als je al gewoon bent om zinnen neer te pennen.

Ik maak kennis met ‘Lam’ via een Goodreads connectie. De cover spreekt mij aan, de naam Hannelore Bedert prikkelt eveneens mijn nieuwsgierigheid. ‘Want to read‘ it is.

*** spoiler alert ***

Lucia worstelt al jaren met haar verleden. Wanneer haar vader overlijdt, keert ze na tien jaar terug naar haar geboortedorp. Eerst om afscheid te nemen van haar vader, eens daar vat ze het plan op om definitief af te rekenen met de demonen uit haar verleden.

In datzelfde dorp verdween Lucia’s moeder spoorloos toen ze zes jaar oud was… Ze groeide eenzaam op met een vader die het elke dag moeilijk had zijn dochter aan te kijken die steeds meer op zijn verdwenen vrouw begon te lijken. Maar waarom werd zijn echtgenote, waarom werd Lucia’s moeder nooit gevonden? En is dat wel zo?

Doorheen ‘Lam’ wil je eigenlijk constant maar één ding doen: je armen heel hard rond Lucia slaan en haar troosten, troosten, troosten.

Hopelijk is Hannelore Bedert al druk bezig met haar tweede roman!

Of misschien nog één ding over ‘Lam’: omdat Lucia Lucia heet, ben ik in mijn hoofd gestart met een Italiaanse setting en hoewel ik weet dat dat niet klopt, schilder ik bij elke omschrijving van de omgeving een zuiders landschap. Stomme mindfuck.

 

‘Lam’ holderdebol.comder kopen?