M¡LONGA

Een dansvoorstelling van Sidi Larbi Cherkaoui

Verjaardagskadootjes die geen materieel iets, maar een belevenis zijn. I love them! Dankjewel dan ook richting Kathy… Zij gaf mij een ticket voor M¡LONGA van Sidi Larbi Cherkaoui, onze Belgische choreografische trots naast Anna Teresa De Keersmaeker en Wim Vandekeybus. Fijn! Dat wou ik al lang eens meemaken.

Vorige week donderdag trokken we dus naar deSingel. Kathy had een e-mail gekregen dat de voorstelling stipt om 20u zou starten en anderhalf uur zou duren. We durfden het dus niet aan om met mijn filegevoelige rit Gent-Antwerpen voor de boeg op voorhand een etentje vast te leggen. Dus beperkten we ons tot een glas rosé voor mij en een glas cava voor haar in het Grand Café deSingel. En ik bestel er nog snel een Engelse sandwich met gerookte zalm bij (€ 6,80). Dat blijken zo van die erg witte driehoeken (zonder korsten) te zijn met frisse zalm, komkommer, tomaat en verse kaas. Just what I needed!

Omdat er op een bepaald moment blijkbaar iets grondig verkeerd gaat in de bar (glazen deel met flessen en glazen begeeft het) dat wij van op het terras niet opmerken, kunnen we ineens niet meer bestellen. Dus verhuizen we alvast richting Rode Zaal en bestellen daar nog een drankje in afwachting van de dansvoorstelling.

We gehoorzamen de beltoon om onze plaats op te zoeken en wachten af. Eerlijk gezegd heb ik geen enkel idee wat ik mij bij een hedendaagse voorstelling over tango mag voorstellen… Weinig verwachting zijn vaak de leukste. Ik geniet van start tot eind!

De voorstelling is opgebouwd rond vijf dansparen die soms samen, soms apart of in nog andere constellaties op het podium komen. Ze beheersen stuk voor stuk overduidelijk de taal van de tango. De muziek wordt live gebracht en dat verhoogt absoluut de impact. Komt daar nog eens bij dat Sidi Larbi Cherkaoui ijverig aan de slag gaat met projectie in al z’n creatieve vormen. Hij lijkt wel een DJ die de dansers vloeiend mixt met de beelden.

Ik pak de smaak en wil meneer Cherkaoui aan de slag zien met andere dansstijlen!

Gerelateerde blogposts: