Waar ik mijn (kook)mosterd haal?

Geregeld krijg ik de vraag waar ik mijn mosterd haal… Niet rond uit eten (want dat lees je in mijn food reviews), maar de inspiratiebronnen voor mijn eigen keukenmomenten.

Bij deze…

 • Pascale Naessens
  Haar 3 kookboeken (Mijn Pure Keuken 1, Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten) hebben mij geleerd om altijd vanuit groenten te vertrekken en die koolhydraten regelmatig van het menu te schrappen. Keer op keer verwondert ze mij door een indrukwekkend beperkt aantal ingrediënten op een originele wijze te combineren. Noem het het ‘dat ik daar niet eerder opgekomen ben’ gevoel…
 • Jamie Oliver
  Eigenlijk heb ik maar 1 kookboek van hem (Jamie’s 30 minute meals), mijn ouders daarentegen. Bovendien waren mijn eetervaringen in zijn restaurants niet eensluidend formidabel. Maar Jamie blijft ongetwijfeld de (jonge)man die mijn kookkriebels opwekte en stimuleerde. Ik ben onvoorwaardelijk fan, ook al is hij zo’n gigantische rommelmaker!
 • Flemish Foodies
  Ik verklap weinig geheimen vandaag… Iedereen die mij kent, weet dat ik nogal dweep met Kobe Desramaults in het bijzonder en zijn kompanen Olly Ceulenaere en Jason Blankaert bij uitbreiding. Toch even vermelden dat J.E.F. van de laatste chef mijn absolute favoriet in Gent is als het op andere keukenmomenten aankomt.
 • vtmkoken.be 
  Mijn vorige professionele project en bij uitbreiding ook onze grootste concurrent van destijds njam.tv triggeren mij (deels ook via hun sociale kanalen) geregeld.
 • Blog van Photo-Copy
  Wat mij betreft een schat aan ‘meteen implementeerbare’ recepten.
 • Instagram
  Veel mensen Googlen wellicht ook naar recepten… Ik betrap er mezelf op dat ik dat steeds minder vaak doe (deels omdat ik de top 5 van resultaten kan voorspellen, dus waarom niet rechtstreeks) en als ik het doe, dan ga ik specifiek naar Google Images. Instagram inspireert mij evenwel dagelijks. Niet alleen voor restobezoeken, tevens voor homecooked stuff.

Hope this helps!

2 thoughts on “Waar ik mijn (kook)mosterd haal?

Comments are closed.