Pascale Naessens

Ex-model, televisiegezicht en voor the bunch of people vooral mevrouw Paul Jambers. Pascale Naessens waardeer ik met name omwille van nog een andere USP, meer bepaald haar kookgave. Vanuit haar ervaringen als model – doorgaans dames met een maatje waar je je pinkt voor omhoogsteekt – en haar overtuiging dat gezond eten uiteindelijk resulteert in gelukkiger leven, prikkelt ze mij crescendogewijs met haar pure keuken.

Haar principes? Ik geef toe, ze geuren een beetje naar Montignac…

  • Vertrek vanuit de groenten.
  • Combineer van daaruit met ofwel koolhydraten (brood, aardappelen, pasta, rijst, couscous, quinoa, …) ofwel proteïnen (vlees, vis, eieren, tofu, …).

Een radicaal verlaten van de aloude traditie aardappelen, vlees en een beetje groenten. Pascale zweert bijvoorbeeld bij olijfolie en houdt erg van olijven, kappertjes en citroen als ingrediënten. Bovendien hoef je voor een weekje op haar wijze koken geen betreurenslang boodschappenlijstje aan te leggen. Enkele basisingrediënten voldoen. Voorts merk je meteen dat mevrouw Jambers een onvervalste gastvrouw is. Vrienden ontvangen behoort tot haar zijn. Als elementaire tip heb ik van haar opgepikt om voor het aankomen van de gasten nog even een half uurtje voor jezelf uit te trekken. Ik vertaal dat meteen in een schuimend badje, mijn favoriete me-time.

Tot slot verklap ik tussen de soep en de (afwezige) patatten dat ik veelal extra groenten serveer bij haar gerechten. Sowieso sla in alle mogelijke varianten met of zonder lichte dressing, wat warme groenten, afhankelijk van de stemming en het formaat van de honger.

Ondertussen heeft Pascale Naessens 3 kookboeken uit: Mijn Pure Keuken 1, Mijn Pure Keuken 2 en Puur Genieten. Rug naast rug staan ze op mijn keukenschap, alledrie op wekelijkse basis opengeslagen. Een revelatie voor iemand die recepten enkel als inspiratiebron gebruikt, of vergelijkt tussen Piet en Jeroen en dan een Elise-versie maakt.

Dankjewel om mij uit mijn food comfort zone te halen, Pascale!

Wil je ook graag de kookboeken van Pascale Naessens ontdekken?