Talamini

Een in Leuven wonende collega vertelt dat je volgens zijn vrouw voor het beste ijs in Gent bij Talamini in de buurt van de Kortrijksesteenweg moet zijn, meer bepaald in de Maaltebruggestraat nummertje 9. Best wel confronterend, dat je dat als (zij het ingeweken) Gentenaar en zelfverklaarde foodie van een Leuvenaar moet leren… :)

photo (77)

We parkeren voor de deur en wandelen de als ingang dienstdoende garage met een erg wervend krijtbord in de poortopening binnen. Op deze naar vakantie smakende weekdag zijn we niet de enigen die hier wat verkoeling komen kopen… Ik kies voor een ouderwets wafelhoorntje; andere opties zijn zo’n meer schuimig ding of een echte platte wafelkoek. Qua smaken hoef ik niet lang na te denken. Bij mij scoren immers altijd soortgelijke smaken: hazelnoot en banaan graag.

Jawel, erg lekker ijs! Terwijl we voor de deur onze bollen (€ 1,10 per stuk) consumeren, komt de uitbater even een echt Gents praatje maken… Hij noemt ons net geen ezels dat we Talamini totnogtoe niet kenden. Glimlachend verderlikkend vergeven we hem meteen zijn onbescheidenheid. Superijs inderdaad!