Slaatje met tomaatjes, druiven en passievrucht

Op aanvraag van mijn vriend probeer ik tegenwoordig zo weinig mogelijk koolhydraten klaar te maken. Met als resultaat op de meeste avonden een slaatje met daarbij wat proteïnen (vlees, vis, eieren, vleesvervangers) en extra groenten op het menu. Uiteraard poog ik om wat te variëren in die slaatjes. Andere slasoorten, andere kruiden, andere toppings… Toch blijven al te vaak dezelfde ingrediënten terugkomen, zoals avocado bijvoorbeeld – I’m an avocado addict.

Daarom wordt het hoog tijd dat ik wat van die slaatjes documenteer en post. In de hoop en de veronderstelling dat er mij vanuit het wondere webland nog meer ideeën tegemoet komen. Alvast een welgemeende dankjewelletjes om tevens jullie toppers te delen!

Vandaag gooide ik op mijn favoriete Boch bord:

  • groene eikenbladsla
  • rucola
  • scheutjes (luzerne, prei, rode biet)
  • komkommer
  • kerstomaatjes
  • lenteuitjes
  • witte druiven
  • passievrucht
  • balsamico
  • arachideolie

Fris en ideaal als begeleiding van die restjes reeds gebakken BBQvlees, dat de dag nadien trouwens perfect smaakt na traag opwarmen in de oven…