Bonita avenue

Een boek van Peter Buwalda

Een debuutroman die inslaat, bij het lezerspubliek en de jury’s van verschillende literaire prijzen. Meteen al een knipmesbuiging voor auteur Peter Buwalda.

Want hoe snel kun je een lezer meeslepen? Instant, als je Buwalda heet.

Op verbluffende wijze bouwt de schrijver een verhaal op dat meteen beklijft. Siem Sigerius, Joni Sigerius en Aaron Bever krijgen beurtelings het woord. In de tegenwoordige tijd of in een flashback. Wat initieel een behoorlijk doorsnee historie over een vader, een dochter en een schoonzoon in Enschede lijkt, ontaardt al snel en naar het einde toe absoluut in dramatisch en tragikomisch wezen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de laatste rechte lijn er soms wat over vond, maar Buwalda hield mij in een ongenadige leeskramp die drie volle dagen van mijn vakantie in de Ardèche aanhield. Toch heerlijk, je zo overgeven aan die meedogenloze paginadrift en grotendeels vergeten dat er nog een wereld buiten het Sigerius universum bestaat. Opgeslorpt, tot de laatste druppel.

Neen, er volgt geen korte samenvatting. In het geval van ‘Bonita avenue’ weiger ik alles wat nog maar enigzins naar spoiler alert ruikt. Gewoon lezen dus. Doen!

‘Bonita avenue’ holderdebol.comder kopen?