Arend

Een boek van Stefan Brijs

Ondertussen mijn derde Brijs, na eerst De engelenmaker en daarna Post voor mevrouw Bromley. En om meteen met de deur en zo wat mij betreft de zwakste. Ik was gewaarschuwd door mijn leesgrage buurvrouw dat feitelijk enkel zijn twee bestsellers de moeite van het lezen waard zijn. Ik beaam.

Nu heb ik tegenwoordig toevallig tonnen tijd wegens een aantal weken thuis zitten, dus een boekje dat er op een dag door gaat kan geen kwaad. Maar het verhaal van Arend en zijn moeder kon mij niet bekoren. Ik voelde niets. Geen medelijden, geen kwaadheid, geen verontwaardiging. Niets. Emotieloos consumeerde ik hoofdstuk na hoofdstuk.

Geen nood! Ik wacht wel op de volgende Brijs. En in afwachting ben ik ondertussen gestart in Murakami’s ‘Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld’, die samen met nog veelbelovend ander leesvoer op mij lag te wachten…

‘Arend’ holderdebol.comder kopen?