De Conversation Company

De Conversation Manager, het eerste boek van Steven Van Belleghem – aka @Steven_InSites van InSites Consulting, vat de auteur als volgt samen: observeer als een manager, faciliteer als een merk, participeer als uzelf. Duidelijk? Goed, dan zijn we klaar voor het vervolg en meteen zijn tweede boek: De Conversation Company.

Tijdens de boekpresentatie op 6 maart in de Genste ArtCube brengt Steven zijn verhaal:

Wat neem ik mee?

  • Een Conversation Company draait om meer dan social media alleen. Drie kernelementen zijn onontbeerlijk: cultuur, mensen en diezelfde social media.
  • Alle discussies rond welke C nu uiteindelijk king is ten spijt, schuift Steven vier C’s naar voor (uiteraard tevens naar analogie met de vier P’s uit de marketing mix): customer experience, conversatie, content, collaboratie.
  • Concreet gebeurt de transitie in drie stappen: 1) kennis opbouwen, 2) pilot-projecten, 3) integratie en hefboomeffecten.
  • Steven stelt aan het eind van elk hoofdstuk een aantal heldere vragen. Eerlijk antwoorden op deze vragen maakt meteen duidelijk hoe conversationlicious jouw bedrijf is. Soms een tikkeltje confronterend, geloof me. Hebt u een sterke bedrijfscultuur? Wie is verantwoordelijk voor de participatie in onlineconversaties?
  • Boeiende cases: Tile & Inspire door KLM, Vanmoof fietsen, GAP logo, …
  • Een schattig nawoord over hoe we kunnen leren van (onze) kinderen.

Jawel, er bestaat al een ganse bibliotheek met boeken over social media. Joseph Jaffe schrijft in het voorwoord dat het tijd wordt om te stoppen met lezen (na dit specifieke boek welteverstaan) en in actie te schieten. Ook Steven sluit – ondertussen zowat zijn handelsmerk – zijn boek af met een deadline: de lezer krijgt 48 uur om iets met de learnings te doen. Zoniet gebeurt er wellicht niets.

Mijns inziens ligt de grootste uitdaging van dit boek in het doordringen tot de boardroom. Dus vooraleer de klant daar een (fictief) plaatsje kan veroveren moet de filosofie omhelsd worden door het senior management. Ik poog alvast om mijn persoonlijk steentje bij te dragen als pleitbezorger bij VMMa…

‘De conversation company’ holderdebol.comder kopen?