La vie est belle, vegetarische burgers

Ongeveer acht jaar ben ik vegetariër geweest, zo van rond mijn 13de tot rond mijn 20ste. Geen vlees, geen vis. Geen gemakkelijke opgave voor mijn moeder, die een beenhouwersdochter is. Wel volledig gesteund door mijn vader, die als student zelf een tijdje vegetarisch at. De zoektocht naar vervangproducten begon.

Seitan vond ik doorgaans wel lekker, tofu idem dito. Tempeh kon mij nooit bekoren. Noch van die vegetarische burgers die in se niet veel meer voorstellen dan wat gepaneerde aardappelpuree met een paar erwten en paprikabrokjes in. Via een Stadense natuurwinkel leerde ik de burgers van La vie est belle kennen. Het zijn volwaardige vleesvervangers die bovendien nog eens verrukkelijk smaken ook. Mijn niet-veggie zus verkoos zelfs vaak de vegetarische optie boven vlees of vis, net omwille van die burgers.

Mijn absolute favorieten?

  • souka
  • kaaskoek
  • gierst-sesamkoek
  • risottoburger (voormalig rijstbalkje)

 Ondertussen eet ik niet meer exclusief vegetarisch, maar de vegetarische burgers van ‘La vie est belle’ blijven op het menu staan. Wat een geruststelling dan ook toen ik in Gent ineens ontdekte dat deze burgers tevens bij BIO-Planet te verkrijgen zijn. Tegenwoordig sla ik ze dus en masse in en wachten ze geduldig in de diepvries op wat veggiegoesting. Die trek steekt toch minstens een keertje per week – en daarom niet noodzakelijk op donderdag veggiedag – de kop op!