Steviachocolade

Een aantal weken geleden publiceerde zesta.be een nieuwsartikel over stevia, een Zuid-Amerikaanse zoetstof die tot voor kort in Europa verboden was. Een ongegrond vermoeden van kankerverwekkend wezen was hiervoor de aanleiding. Toen men het tegendeel bewees, kreeg stevia meteen de gelegenheid om een te duchten concurrent van suiker te worden.

Zal stevia in deze opzet slagen?

Wanneer ik een DM’ke kreeg op Twitter of ik steviachocolade van Cavalier wou proeven, repliede ik meteen “ja”. Niet zozeer voor mezelf, want ik ben in se niet zo’n zoetekauw. Vrouwen die quasi moordlustig worden in geval van chocoladegebrek, ik reken mezelf niet tot die categorie. Maar ik veronderstelde dat onze metser en de dames van de zesta.be redactie wel nieuwsgierig zouden zijn…

De eerste at de reep met pralinévulling zonder veel enthousiasme op. De tweede vertoonden al even weinig enthousiasme. De chocolade is zeker eetbaar, maar enorm bitter. Nu houden zij echter wel van een streepje fondant. Dat de tablet nog steeds half opgegeten in mijn schuif ligt, bewijst dat we nog niet meteen into stevia zijn.

Al zal dat met Candarel versus suikerklontjes en soyaroom versus echte wellicht niet anders geweest zijn. Dus ik geef de zoetstof absoluut nog een kans.