Over #TwunchQ…

Dat het snel gaat in de digiland. Jawadde!

De ene dag Google Waven we massaal – of toch zij van den digital, de volgende dag trekt Google vroegtijdig de stekker uit deze bèta. Of worden Direct Messages ineens Messages. Of trakteert Mark Zuckerberg op nieuwe profielen. Of leggen we massaal filters over onze mobiel vastgelegde plaatjes, met dank aan Instagram.

Hoe zou het het #Twunch concept vergaan? Of de Qtelizde versies van onze Minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie: de druk bijgewoonde, doch tegelijk uitgehoonde #TwunchQ?

Deze middag was ik aanwezig op de derde editie over webdevelopment. Kortstondig weliswaar. Wegens het potdichtzittende Brusselse verkeer en mijn gebrek aan kennis van sluipwegen enerzijds. Wegens het gebrek aan animo anderzijds. Mijn vorige ervaring op de tweede #TwunchQ over mobiele applicaties – als verstekeling in de broekzak van de presentatoren der VMMa apps – bestempelde ik als gematigd positief tot positief. Vandaag zag ik echter een aantal (niet allemaal dus omwille van verkeerstechnische redenen) presentaties van 5 minuten die van mij de stempel lauw tot ijskoud meekrijgen. Noem het gerust speedpresenting, maar helaas ontbrak elke vorm van adrenaline die alle samenvoegingen met speed- doen vermoeden. Niets nieuws. Geen zon. En dan ben ik zelfs nog geen expert ter zake.

Begrijp mij niet verkeerd, aan Van Quickenborne zal het niet liggen. Hij spreekt, animeert en maakt (soms flauwe) grapjes als de beste. En hij weet keer op keer vriend en/of vijand te charmeren door spraakmakende initiatieven, zoals deze #TwunchQ. Toch vrees ik dat de houdbaarheidsdatum in zicht komt…

Hoewel. Toen ik deze namiddag zijn tweet rond de vierde #TwunchQ in mijn timeline opmerkte, was mijn eerste reactie: “Geert Noels. Hmmmz. Niet mis!”… Misschien dan toch maar het voordeel van de twijfel. Op 28 juni begeef ik mij niet meer richting Brederodestraat, maar ik zal wellicht wel meeloeren via de livestream.