Waarom weinig dames op #twunchq?

Dat vroeg hij, minister Van Quickenborne oftewel @VincentVQ.
Vanmiddag, op de door hem georganiseerde #twunchq.
Meer info over deze twunch en de voorgestelde mobile apps te vinden op zijn blog.

Foto: @Fredegre

Het uitleggen doe ik doorgaans behoorlijk, maar tijdens deze verrassingsaanval stond ik echt met mijn mond vol tanden. Achteraf bekeken weet ik wel waarom.

  • Voor grote groepen spreken bezorgt mij meteen hartkloppingen, gecombineerd met een verhoogde lichaamstemperatuur (dikwijls veruiterlijkt door een rode kleur ter hoogte van mijn wangen).
  • Onverwachte situaties maken mij ambetant. Autist tot in de kist.
  • Aan mij is absoluut geen feministe verloren. Ik pleit niet voor quota en dergelijke. Akkoord dat vrouwen en andere zich gediscrimineerd voelenden op dezelfde manier behandeld moeten worden, maar kansen creëer je en keuzes maak je mijn inziens nog altijd zelf. En ik hou zo oprecht van mannen…
  • Digitaal boeit mij en in het bijzonder van het social kantje eraan. Maar eerlijk gezegd stel ik mij zo weinig mogelijk de vraag waarom ik post, tweet, blog of welke andere digitale actie ook. Laat staan waarom anderen dat doen. Noem het buikgevoel. De analyse laat ik wel aan zij over die zich geroepen voelen hierover een mening te formuleren.

En toch ben ik tevreden dat ik zesta.be als merk eventjes kon vernoemen. Toewijding kun je mij niet verwijten, sluikreclame wel.

Misschien een idee voor de minister om tevens het Brussels Girl Geek Dinner concept wat te Qtelizen als hij zo bezorgd is om de dames. Al vrees ik dat dat nog een hogere kritiekgolf zou uitlokken…