Path

Ondertussen al wat tijd vervlogen zonder een iPhone app tot het onderwerp van een blogpost te verheven. Het moet van onze eigen zesta.be app geleden zijn. Wordfeud was wellicht een paar woorden waard, of de bpost Mobile Postcard app. Maar het was Path dat mij triggerde…

Wat prikkelde nu?

Vooral het feit dat de app ondertussen al een jaar – sinds 13 december 2010 om exact te zijn – op mijn iPhone staat en de activiteit zich tot voor kort tot een kortstondig testmoment beperkte. En dan ineens een aantal ‘friend requests’, als dat in Path al zo benoemd wordt. Vermoedelijk als gevolg van hun update.

Verder een welverdiende pluim voor de designer. Visueel bijzonder aantrekkelijk, handige en tevens originele user interface. Uit een rood bolletje met een plusteken poppen de mogelijke posts – gaande van foto, friends taggen, locatie, tekst of jouw al dan niet wakker zijn. Het ‘Go to sleep’ selecteren resulteert in een opkomende maan en een digitale schakelaar om het wakker worden met jouw Path te delen.

De makers definiëren de app als the smart journal that helps you share life with the ones you love. Tja, daar blijk ik toch wat van hun positionering af te wijken… Begrijp mij niet verkeerd, liefste virtuele vrienden. Sympathie, dat wel. Maar liefde zou ik bij het gros van mijn mede-Path-ers bij voorkeur niet in de mond nemen.

Samengevat lijkt de app door een select groepje op quasi dezelfde wijze als Twitter of Facebook, misschien wel een combi van beide gebezigd te worden. Fijn voor even, echter geen blijver. Al kan ik mij uiteraard vergissen.