Midsomer, Halle, …

Ondertussen sprak ik reeds meerdere malen mijn liefde uit voor policiers. Van Midsomer Murders (#nowplaying) over The Killing, Kurt Wallander, Code 37 of Witse. Ze staan dus bovenaan mijn lijstje met favoriete schermvullingen.

Steeds let ik wel op hoe scenarioschrijvers al dan niet intelligent omgaan met het tijd- en locatiegegeven. Ooit ving ik iets op over hoe een oudere man zich in Man Bijt Hond opwond over het opmerkelijke aantal moorden in Halle. Geen idee of het een broodje aap verhaal is, maar het blijft frappant dat zoveel moorden op de in beeld gebrachte tijdspanne in pakweg Midsomer en omgeving kunnen plaatsvinden.

Zou er ooit iemand bijvoorbeeld een thesis geschreven hebben over de geografische spreiding van misdrijven met de dood tot gevolg in de werkelijke wereld en in de door mij fel gesmaakte politieseries?

1 thought on “Midsomer, Halle, …

  1. Niet alleen in krimi’s kan je je dat afvragen. Zoals ik altijd tegen Christine zeg, wij gaan nooit meer naar New Jersey want iedereen daar krijgt de meest bizarre ziektes en beland in het ziekenhuis van House :)

    Ciao –M.

Comments are closed.