Beest

Mijn collega sprak vandaag het woord “beest” uit – gebruikt in de letterlijke betekenis van het woord, namelijk refererend naar een voorbijvliegend insect. Bij mij flitst meteen één bepaald beeld uit mijn televisionele geheugen voorbij.

Windkracht 10.
Het personage gespeeld door Warre Borgmans schaatst scheef met het personage gespeeld door Antje De Boeck. ’s Morgens wordt de man wakker in een hotelkamer zonder substituut-vrouw naast zich. Hij strompelt naar de badkamer. Hij glimlacht. Want op de spiegel staat in lipstick “BEEST” geschreven.

Graag wou ik deze post illustreren met een video of op z’n minst een still. Een tevergeefse online zoektocht later, hoop ik op iemand die durft toe te geven dat hij/zij de trotste eigenaar is van de complete Windracht 10 DVD box…

[UPDATE]

@AdEggermont plaatste de hierboven beschreven scène op YouTube – waarvoor uiteraard 1.000 maal dank. Bij het aanschouwen blijkt wel dat mijn geheugen toch gefaald heeft, want de man wordt helemaal niet wakker zonder substituut-vrouw naast zich…

1 thought on “Beest

Comments are closed.