Ook u, @YLeterme!

Welkom op Twitter, eerste minister van België / premier ministre de la Belgique / prime minister of Belgium – zoals de bio van @YLeterme aangeeft. Bedankt om uw whereabouts en zoveel meer met uw followers te delen… Ik apprecieer dat u het goede e-voorbeeld van Vincent Van Quickenborne (@VincentVQ) volgt, maar vergeef mij mijn gefrons bij het lezen van onderstaande conversatie!

Liefste Twitter-leken, lees van onder naar boven...

Bedenk allereerst dat de klassieker Think before you speak in het Twitter-tijdperk verworden is tot Google before you tweet. Als iemand bij de CEO van Twitter informeert hoe uw account “verified” (te herkennen aan blauw wolkje met wit V-tje naast profielfoto) kan worden, zou een eenvoudige search verduidelijken dat het beoogde resultaat is om onze premier op dezelfde lijn te plaatsen als andere grootheden der aarde als pakweg Barack Obama, de Dalai Lama, Bill Gates en Gordon Ramsey. De vraag stuurt in geen geval aan op een motie van wantrouwen…

Daarenboven denk ik spontaan aan de uitdrukking “What happens in Vegas, stays on YouTube” van Erik Qualman (@equalman – uit “Socialnomics”). Dit geldt uiteraard ook voor Facebook, Flickr, Twitter… Geen ambitie van mijn kant om de taalpurist uit te hangen, maar spelfouten!? Ze zorgen in mijn ogen niet voor een vermenselijking van politici, ze zijn gewoon uit den boze. En ze blijven voor eeuwig opgeslagen op een of andere server van de CIA – als we de broodjeaapverhalen mogen geloven.

Begrijp mijn bescheiden raadgevingen zeker niet verkeerd:
Respect voor uw openheid! Leve de transparantie in de politiek…
En ik wens u in ieder geval een prettig verblijf in Twitterville!