Smile starters

Ooit al eens afgevraagd dewelke jouw smile starters zijn? Je weet wel. De kleine dingen des levens die een instant glimlach bewerkstelligen. Antwoorden als **geeuw** “een goed boek”, “een streepje jazz”, “een bos bloemen” of “een perfect saignant gebakken steak” liggen voor de hand en boetseren mijn gemoed vanzelfsprekend in de vorm van een zonnetje. Toch ben ik er van overtuigd dat iedereen een of meerdere persoonlijke, maar misschien minder evidente kleinigheden kent die een glimlach en eventuele volgende stadia van uiterlijk geluksvertoon teweegbrengen…

Eerder deze week pikte ik een tweet op met link naar de nieuwe Hanson – jawel, Mmmbop Hanson – videoclip. Nooit fan geweest van deze musicerende broertjes, maar hun nieuwe clip kan mij wel bekoren. Waarom? Wel, omwille van mijn smile starter, de reden waarom ik wild ben van de slotscène van Any Way The Wind Blows en de clip van Instant Street. Logische repliek: Tom Barman? Een waardige gok die helaas niet standhoudt als ik verder de aftrap van Oprah’s 24ste seizoen en een groep Filippijnse gevangenen in oranje pak vermeld. Dan blijkt de grootste gemene deler ineens… synchroon dansen!? Ik beken. Ik vind het geweldig om een groep mensen vol overtuiging dezelfde dansbewegingen te zien uitvoeren. En als deze mensen bovendien en masse beslissen om de overgang van niet-dansen naar dansen op dezelfde vingerknip te laten plaatsvinden of het principe van een lopend vuurtje toe te passen, dan onderneemt mijn glimlach verwoede pogingen om de breedte van mijn gezicht wat te stretchen.

Oef, een portie openhartigheid kan opluchten!
Neem de tijd om eens na te denken over jouw smile starters

Gerelateerde blogposts:

1 thought on “Smile starters

  1. Pingback: Tilt-shift liefde | elidesc

Comments are closed.