ycono

Toen ik enkele weken geleden in de Brabantdam schuin tegenover De Vitrine parkeerde, viel mij aan de uitgang van het glazen straatje ycono op. Eerlijk is eerlijk, achteraf moest ik toch even Googlen om een naam op dit eet- en designadresje te plakken. Gisteren reden we rond het middaguur Gent binnen en voelden we er wel wat om een lekker vervolg aan ons uitje naar de Verbeke Foundation te breien. Dus haalde ik mijn restolijstje boven en navigeerde het lief richting de hoerenbuurt.

Meneer ycono stond in de deur het straatgewoel wat gade te slaan. Binnen noch buiten zat iemand, dus informeerden we of lunchen mogelijk was en bezetten we 1 van de 5 binnentafeltjes. De eetkeuze bestond uit quiche, soep en verschillende broodjes.

Bagel met verse kaas, gerookte zalm, bieslook en komkommer voor haar.

ycono club sandwich met gegrilde kip, gouda, mosterd en tartaar voor hem.

Aan beide tafelkanten een voortreffelijke keuze. De begeleiding door sla, zongedroogde tomaatjes, walnoten en aardbeiendressing (gokje!) verdient een bijzondere vermelding. Ik proefde verder het alcoholloze Ginger Beer, een pittig doch o zo verfrissend drankje.

Bij ycono kom je duidelijk niet alleen voor de inhoud, want ook aan de vorm wordt bijzonder veel welgesmaakte aandacht besteed. De rietjes in de drankjes bijvoorbeeld zijn net dat tikkeltje anders: dun, veelkleurig, oldskool. De schattig roze keramiektegels op de toog charmeren. Voorts overal design: de DSW stoel, wat DCM stoelen en de ‘Hang it all’ kapstok van Charles & Ray Eames, het koffieservies van Panamarenko voor Koffie Hoorens, … De rest van onze lunch evolueert al snel tot een gesprek met de uitbater over dat ene krukje of die tafel daar, want in principe staat de volledige inrichting van te koop.

Oprechte plek! Je ziet ons hier beslist terug. Misschien voor het “breakfast at ycono” op weekendochtenden of om een element uit het interieur aan te schaffen.

Een reactie achterlaten