Wattman

Een beetje gek misschien om na zoveel passages pas een blogpost te schrijven. Vandaag beperkte ik het echter niet tot een ontbijt of een drankje, nu prikte ik de Wattman op de hoek van de Cogels Osylei en het Tramplein als lunchplek.

Het grote terras met het houten meubilair – waarvan een deel in zomerse kleurtjes geschilderd – nodigt uit. Op hete zomerdagen als vandaag komt daar nog eens de parasollommer als extra trigger bij. Verrassend genoeg zit er quasi geen volk op het terras. Iedereen op vakantie en als bestemming niet Antwerpen gekozen?

Ik ga voor een Schweppes tonic, superdorstlessend en sinds mijn alcoholloze weken terug top-of-mind. Eetgewijs bestel ik het dagelijkse brood (€ 9), dat zijn twee kleine pistolets met een slaatje. Uit een mooi beleglijstje mag je twee opties kiezen: zoete scampi met curry en appel enerzijds en brie met appel uit de oven anderzijds graag.

Wanneer het frisse bord voor mijn neus staat, prijs ik mezelf dat ik met dit weer eens niet gezwicht ben voor een pasta of een andere eerder zware lunchkeuze. De pistolets zijn beiden warm en origineel belegd; het slaatje is een combinatie van slasoorten, groentenjulienne (wortel, rode biet, vermoedelijk daikon), komkommer, kerstomaatjes en een lichte dressing. Gezond zonder zondigen! Dit moet ik vaker doen.

Ideale plek om op welk uur van de dag dan ook, welke dag van de week dan ook even de Zurenborgse lucht op te snuiven. Alleen jammer dat ze ’s avonds als één van de eerste terrassen op het Tramplein / de Draakplaats zonloos worden.

Een reactie achterlaten