Brasserie Mariadal

In de categorie ‘lunchadresjes in de buurt van de Medialaan’ testte ik deze week Brasserie Mariadal in Zaventem. Het kader – een klein kasteeltje – scherpt de verwachtingen aan. Ik bel iets voor de middag om een tafeltje te reserveren op het terras. Dat kan, doch enkel nog aan de zijkant van het gebouw. Wanneer ik naar zon informeer, blijkt dat een schaduwplekje te zijn. We twijfelen even, maar rijden dan toch richting Zaventem.

Meteen blijkt dat het ganse terras overkapt is door nauw aansluitende parasols, voor een lunch in het zonnetje kun je bij Brasserie Mariadal dus niet terecht. We zijn tamelijk vroeg en krijgen ons tafeltje op het tweede terras langs de zijgevel toegewezen – wel wat men in West-Vlaanderen een trekgat zou noemen (wind en al).

Op de uitgebreide kaart trekken vooral de Green Corner (slaatjes) en de Pastissimo (pasta’s) onze aandacht. Mijn gezelschap kiest de Berger (geitenkaas, gegrilde paprika, appelen, vinaigrette met Luikse stroop), ik bestel de Castle (gerookte kip, ansjovis, kerstomaatjes, gruyère en mosterdvinaigrette). De rosé verdient een eervolle vermelding; bijzonder fris en ideaal bij het zwoele zomerprikje. Niet veel later doemt een berg voor mij op: gigantisch veel sneetjes gerookte kip, een uit de kluiten gewassen potje dressing, reuzendobbelstenen kaas, … Allemaal best smakelijk en vers, maar wel bijzonder veel. Bovendien afgewerkt met een potsierlijke soepstengel.

Het veelvuldig aanwezige personeel bedient ons – 2 jonge vrouwen – gezwind. Een gemiddelde brasserie voor een gemiddelde lunch aan een gemiddelde prijs (€ 14,50 per slaatje). Mét wandelmogelijkheid rond de vijvers daar in Zaventem centrum.

Een reactie achterlaten