Thawan Thai

De laatste jaren ben ik nogal into Thais. Helaas niet veroorzaakt door een Thailandreis, eerder door gewoon een aantal smakelijke eetervaringen in eigen land. Komt daar nog eens bij dat op wandelafstand van mijn nieuwe werkplek Thawan Thai huist – op de hoek van het rondpuntje richting Ledeberg. Perfect voor een levering op kantoor, of bij behoefte aan een luchtje scheppen als welkome afwisseling voor de soepen van Taste-It.

Vorige week sprak ik ter plekke af met @fdgraeve die tevens vlakbij werkt. Je bestelt er meteen of loopt rechtstreeks door naar de verbruiksruimte. Enkele habitués doen mij voor dat je onderleggers, servetten en bestek selfservicet. Wanneer mijn gezelschap aankomt, troont hij mij mee naar de toog alwaar ik de 55 (kai pad prick khaeng (zonder kokosmelk, maar met 2 pepertjes als indicator van de pikantheid) – kippenborstfilet in een rode curry- en chilisaus met Thaise aubergines en seizoensgroentenmix) en hij de 48 (kai pad pong kerry – kippenborstfilet in een zachte gele currysaus op basis van kokosmelk met ui, witte selder, paprika en prei) bestelt. Beiden met een Singha biertje. Thais all over. 

photo (37)

Niet spectaculair veel later krijgen we elk een diep bord met ons Thais gerecht, snel gevolgd door een groot bord met een forse bol witte rijst. Ik eet flink en met smaak mijn kloeke portie op. Correct bereid Thais gaat er bij mij echt a·l·t·i·j·d in.

Dit adresje moet ik tevens in het achterhoofd houden voor een avond met weinig tot geen kookinspiratie. Take away FTW! Bij het afrekenen volgt nog een ingewikkeld algoritme als toeslag voor de lunch-inn. Wat ons beiden op een vereffening van € 17,71 doet landen.

Een reactie achterlaten