’t Laethems Ros

Na een verschrikkelijke zoektocht (last-minute / weinig open / alles bezet) belanden we afgelopen zondagmiddag uiteindelijk in ’t Laethems Ros. Vaak hebben restaurants een afgrijselijke website; deze zaak daarentegen houdt er een voortreffelijk exemplaar op na, misschien zelfs iets te voortreffelijk in vergelijking met het eten.

Quasi alle eetgasten lijken op zondagmiddag voor het 4-gangenmenu te gaan. Het menuutje ziet er inderdaad interessant uit: carpaccio van coquilles, courgettesoep, kalfsrug of grietfilet en bavarois voor € 40, wijnen inclusief. Wij voelen echter niet al te veel om lang aan tafel te zitten en bestellen à la carte côte-à-l’os en filet pur.

Ondanks de behoorlijk slome bediening en nog wat andere mankementjes (zoals niet voorradige wijnkeuzes en middelmatig interieur), wandelen de filet pur eters tevreden buiten. Mals vlees, handgesneden frietjes, eigentijds slaatje, smakelijke saus.

De côte-à-l’os kant is echter minder opgetogen: ze krijgen hun vlees meteen op het bord, dus van beendemonstratie is in ’t Laethems Ros geen sprake. Bovendien is het vlees veel te taai om côte-à-l’os te kunnen zijn en smaakt het vreemd. Mijn gok is een dikke entrecôte uit de diepvries, net zoals onze filet purs. Dit zou ook de onproportioneel lange wachttijd voor deze gerechten mogelijk verklaren… Eerst ontdooien, dan bakken.

Sorry voor de uitbaters, maar bij een volgende keer Sint-Martens-Latem opteer ik dan toch liever opnieuw voor De Klokkeput.

Om restonood ten allen tijde – en in het bijzonder op zondag – te vermijden, stelde ik een foursquare list ‘Ook open op zondag in Gent!’ aan.

Een reactie achterlaten