Souperette

Het lief belt onverwacht of ik ’s middags iets wil eten samen. Graag! Dus informeer ik bij de collega’s waar dat in de buurt van de Gaston Crommenlaan kan. Blijkbaar behoort Souperette tot de aan te raden mogelijkheden. Op ongeveer 300 meter van mijn werkplek, doch goed verscholen tussen een ‘verloren’ huizenrij in de Bellevuestraat.

Het bruine Vedett-meubilair voor de deur zien we alvast als een gunstig omen. Idem dito voor hun tagline “fresh food for lunch-aholics” en hun website inclusief up-to-date menukaart. Hun frisse interieur straalt weinig herfst uit, maar daar malen wij uiteraard niet om. Een portie vervangzomer van tijd tot tijd kan geen kwaad.

Op het krijtbord staat een beperkt aanbod broodjes, slaatjes, een quiche en een burger. De lunchklassiekers. In de toog oefent een koude pastamengeling instant een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht op mij uit. Eén van de twee uitbaatsters verduidelijkt dat het om de tagliatellisalade met oesterzwammen en Comtékaas (€ 8) gaat. Verkocht! Door de tagliatelli zijn tevens veldsla, hazelnoten en passende notenvinaigrette vermengd. Daarbij serveert Souperette nog een gamma groentjes, brood, boter en een stuk fruit. Als drankje kies ik voor Kombucha. Mijn werderhelft zwicht voor de veggie lasagne (€ 10).

Wat een o zo smakelijk slaatje! Simpel, delicieus, licht. Hier kom ik ongetwijfeld terug… Al is het maar omdat ik er langs het water naartoe kan wandelen. Hopelijk denken wel niet al te veel mensen hetzelfde, want het was er al behoorlijk crowded om herfstvakantie te zijn.

Een reactie achterlaten