Soda

In Zevergem, vlakbij de afrit De Pinte op de E17 ligt Soda – een brasserie / café waar een collega ons mee naartoe neemt om een namiddag een beetje weg van alles te praten en na te denken over de toekomst. Zo’n zware hersenactiviteit dient uiteraard ingeleid te worden met een lunch. We kiezen vrijwel massaal voor de daglunch (€ 16,50 – voorgerecht + hoofdgerecht + koffie met versnaperingen), gedeeltelijk omdat de rest van de kaart aan de prijzige kant is. Op het menu staat tomaat met mozzarella en pesto als smaakmaker en gemarineerde kipbrochette met couscous en ratatouille als hoofdschotel. Dat klinkt licht en lunchy!

Qua drankje bestel ik een roséwijntje. Op tafel staat al de ganse tijd een schaal met stokbrood, olijfolie, pindanoten (nog in de schil) en gerookte zalmsla. Stuk voor stuk erg lekker! De sfeer in Soda straalt vooral Frankrijk uit: bewust verschillende onderleggers en bordjes met lavendel, lambrisering, … Erg stijlvol, tegelijk wel niet mijn smaak.

photo (81)

Het voorgerecht is wat ik ervan verwacht (deels doordat ik als eens spiekte bij een ander): die halsreikende zomer op je bord. Tomaat, mozzarella, fijngesneden rucola (waarom in godsnaam), olijfolie, balsamicocrème en een aantal origineel gekleurde kerstomaatjes. Een frisse start die op gepaste wijze het iets kruidiger hoofdgerecht inluidt. We krijgen een mooi bord met een mals gebakken kipbrochette overgoten door een yoghurtsausje (en helaas weer met die fijngesneden rucola). Daarnaast ligt een serveerring vol couscous met een smaakvolle ratatouille. Tijdens het dresseren is de couscous drastisch afgekoeld. Dat kan natuurlijk als het om taboulé gaat, maar – eerlijk is eerlijk – zo stond het niet op de suggestiespiegel. Voor de rest werkelijk waar een prima gerecht!

photo (82)

Afronden doen we met koffie en versnaperingen. Op onze tafel met zes personen verschijnen twee borden met een echte sugar overload. Soezen, snoepen, ‘lukken’, Chokotoffs, genoeg voor een niet-zoetekauw als ik om een week weg te kunnen.

photo (83)

Een erg correct, verzorgd en smakelijk pakket voor € 16,50! Met iets minder honger kun je ook enkel voor soep en de dagschotel opteren, wat je dan € 12 kost. Soda verdient samengevat dus die 4 sterren in zone/09. De twee collega’s die à la carte eten, komen er wel iets minder goed van af: € 22 voor een rundscarpaccio als hoofdgerecht en € 11 voor een (iets grotere) tomaat mozzarella als voorgerecht is wel erg ruim gerekend.

Een reactie achterlaten