Bar Jan Cremer

Ik durf wel eens te zeggen dat er in Gent – in tegenstelling tot in Antwerpen – een gebrek is aan autovrije pleinen waar je rustig kunt terrassen. Nu het Kramersplein aan de Overpoort heraangelegd is volgens deze filosofie, apprecieer ik Bar Jan Cremer als nieuw initiatief. Opnieuw met dank aan een collega voor de tip. Buiten een ruim terras met (bijzet)tafels en (lig)stoelen, gesponsord door Aperol en Bionade. Eens binnen een licht en houten interieur die de kleine oppervlakte meteen opengooit…

Foto: newplacestobe.com

Foto: newplacestobe.com

Ik bestel zo’n heerlijke Fever-Tree tonic (€ 2,80). Voor dat kleine hongertje heb ik al een ander eetplan, maar de kaart doet mij voornemen om hier sowieso nog eens terug te komen voor een bagel. Want een NY Classic (zalm, creamcheese, mango chutney, luzerne en gedroogde uitjes) of een Poached Egg & Bacon (gepocheerd ei, bacon, rucola) zeggen mij beiden meer dan iets!

De schrijver / schilder Jan Cremer kende ik niet. Maar als zo’n leuke bar aan hem opgedragen wordt, moet ik misschien toch even kennismaken.

Bij een tweede bezoekje wil ik graag de Fever-Tree ginger ale bestellen, maar die blijkt helaas niet op voorraad. Dan maar een Almdudler (€ 2,80), tevens een kruidig drankje dat ik onlangs herontdekte. Mijn wederhelft gaat voor een koffie (€ 2,20). Beiden met een hongertje duiken we in de kaart: bij de hartige sectie zwichten we voor de hierboven beschreven bagels (NY Classic en Poached Egg & Bacon).

photo (78) photo (77)Sharing is caring! En al zeker als het om eten delen gaat… Lief, toch?

photo (79)

Perfect voldaan wandelen we buiten. Alweer een Gents adresje om te koesteren.

2 thoughts on “Bar Jan Cremer

Een reactie achterlaten