Lunchbox

Het initiële plan was om voor de voorstelling van Kommil Foo iets te snacken in Cantina, de eetgelegenheid in de Arenbergschouwburg. Reserveren was niet bij mij opgekomen. Toen ik aankwam, stonden er slechts enkele tafels in de ruimte. Een lange tafel met een ongeveer 20-koppig gezelschap, een andere met de broertjes Walschaerts zelve. Op de vraag of we er wel kunnen eten, antwoordt de dame achter de bar – na eerst te checken in de keuken – dat er nog 4 porties vis met aardappeltjes beschikbaar zijn. Dat leek mij iets te beperkend qua keuze, dus bedankte ik vriendelijk en gooide mij op een alternatief…

Toen ik in de Arenberg wou inchecken via Foursquare, merkte ik dat de Lunchbox op slechts 0,1km van mijn huidige locatie verwijderd was. Dat eetadres had ik ooit horen vallen onder collega’s, dus belde ik meteen om te verifiëren of er nog een vrije tafel was en vervolgens liet ik mij door Google Maps naar hun voordeur leiden. Ik neem plaats aan een tafeltje aan de ingang en enkele minuten later waait mijn gezelschap binnen.

In de Lunchbox wordt er een onderscheid gemaakt tussen lunch (nomen est tenslotte omen) en diner. Ze serveren ongeveer hetzelfde, maar de prijzen zijn verschillend. Na enig weifelen zwicht ik voor de Lasagna Extravaganza met bangelijk veel groentjes en ricotta. Mijn compagnons bestellen de Tortellini Mediterraneo en de Mexican Wrap.

Foto: www.lunchbox.be

Een extra Vedett White later verschijnen onze borden op tafel. De tortellini voor mijn disgenoot blijkt tot een hamburger verworden, maar dat wordt niet veel later rechtgezet. Ik ben inwendig een beetje beteuterd, maar wil dat nog niet meteen laten merken. Mijn lasange ziet er namelijk toch ietwat anders uit dan het exemplaar op de foto hierboven – en ook van die ben ik niet zo hard onder de indruk… Mijn bord ziet er nogal – tja, nogal wat? – lomp uit, al gaat het uiteraard om de smaak. Die is niet mis. En toch verwacht ik in het geval van warme ricotta iets eerder smeuïg, terwijl die hier meer op haloumi lijkt – ook niet slecht natuurlijk. Mijn buurvrouw maakte blijkbaar de verkeerde keuze, want ze houdt niet bijzonder veel van kip. De kaart te goei bekijken helpt allicht. De wrap bevat inderdaad onproportioneel veel kip en bijgevolg valt er weinig guacamole te bespeuren. Er ligt wel een bijzonder frisse tomatensalsa met koriander naast de nacho’s. Ja, ik heb dus geproefd – of beter gezegd, we switched plates. Ze lijkt althans gelukkiger met mijn lasagne. We blijven uiteindelijk allemaal ietwat op onze honger zitten (absoluut niet letterlijk). Niet slecht qua smaak, maar nogal lomp en weinig anno 2012. Stiekem gluren we één voor één naar die glimlachende hamburger op onze buurtafel…

We krijgen nog de take-away hamburger voor onze vierde musketier die het net haalt voor de voorstelling, betalen (€ 16,20 voor mijn deel) en wandelen richting Arenburg.

Een reactie achterlaten