Café Loetje

Omdat mijn mannelijke ex-collega’s in Amsterdam steevast richting Argentijnse steak houses trokken, verleidde ik mijn wederhelft hier ook al mee voor de derde hoofdmaaltijd tijdens ons weekendje Amsterdam. Onze B&B gastvrouw fronste hier echter de wenkbrauwen bij en adviseerde om de lekkerste biefstuk van Amsterdam te eten bij Café Loetje. Gedwee als we zijn, wandelden we voor onze afsluitende lunch naar de Johannes Vermeerstraat in de buurt van het Museumplein. Ondanks de waarschuwing voor wachtrijen is het er behoorlijk rustig.

We kiezen voor een tafeltje in de ietwat oververhitte veranda en besturen de kaart op het krijtbord. Mijn wederhelft gaat resoluut voor biefstuk ossenhaas XL (€ 24,95). Ik kies op basis van wat ik op de tafel naast mij zie voor de biefstuk Bali (€ 17,50). Bij de vraag of we frieten (€ 2,95) en gemengde salade (€ 4,25) als bijgerecht willen, knikken we verlekkerd. Even later heb ik door dat de dame aan mijn rechterzijde een maaltijdsalade met biefstuk Bali bestelde, maar soit.

Na een Wieckse witte als aperitief switchen we naar een Antwerps bolleke, wat naderhand een perfecte combinatie met de steaks bleek.

Het eten wordt een kwartiertje later geserveerd. Gezien er niet gepolst werd naar de bakwijze, zijn we wel nieuwsgierig hoe bloeddoorlopen ons vlees nog blijft. Mijn biefstuk met pikante saus op basis van sambal oelek is saignant gebakken, aan de overkant is de XL lap eerder à point. De saus daar typeer ik als een extended version van mensen die het bakvocht over hun steak lepelen.

En dat het smaakt! Mals vlees. Stevige, lekker vettige kost. Niet onze beste biefstuk ooit, desalniettemin een verdienstelijk exemplaar. We verlaten Café Loetje zonder toetje (flauw, I know) en trekken naar de bushalte om huiswaarts te keren.

Een reactie achterlaten