Lollapalooza

In de Antwerpse Pelgrimsstraat liggen broederlijk naast elkaar met dezelfde zwarte zonneluifel Ebisusushi en Lollapalooza. Beide namen om op te oefenen. Wij hebben een tafeltje gereserveerd bij de laatste, die blijkbaar ook nog een overdekt terras als soortement exotisch verlengstuk beheren aan de overkant. We verkiezen echter binnen en nemen plaats tegen een muur waar onderstaande dame op geschilderd staat. Wat je op de foto niet ziet, is dat bij deze dame nog een indrukwekkende decolleté hoort die zich ongeveer op zittende ooghoogte situeert. Speciaal! En ze is niet de enige muurschildering.

Op de menukaart staat een gevarieerd aanbod van slaatjes, pasta’s en vis- of vleesgerechten. Verder springt een aparte sectie ‘Thai me up’ in het oog, en dan in het bijzonder de kosmische beschrijving erbij.

‘Onze wokgelechten wolden selveeld me lijst. De lichtlijn voor pikant is lelatief en is vool iedeleen andels dus als het te pikant is don’t shoot us but shoot youlself!!!’

Dan volgen de gerechten met als graad van pikantheid: nie eeet | eeet | eel eeet. Mijn compagnon kiest na hyperlang twijfelen en met een beetje hulp van de dienster voor de Deep Red Sea (wok met scampi, rode curry, kokos, groenten en Thaise basilicum). Ikzelf bestel evenzeer weifelend de Ducks On Speed (wok met eend, pikante pepertjes, look, pikante basilicum, oestersaus en zoete soja).

Ondertussen warmen we op met cava rosé en wat groene olijven. Bij de hoofdschotel vragen we nog een karaf rode huiswijn. Of we lang moeten wachten op het eten, kan ik mij eerlijk gezegd niet meer herinneren… We hebben in ieder geval al veel getetterd als ze verschijnen. Aan de overkant komt een soort mandje te staan; bij mij een groot wit bord – met voor beiden tevens een apart potje Thaise plakrijst. Mijn eend is correct rosé gebakken en ligt op gewokte maiskolfjes, sperzieboontjes, wortelen en bamboescheuten. De oestersaus en de zoete soja maken het geheel sappig. Langs beide zijden van de tafel eten we met smaak, desalniettemin missen we een tikkeltje verfijning. Het feit dat de porties nogal gigantisch zijn, werkt dat uiteraard ook niet in de hand.

Bij de rekening van € 61 komt nog een visitekaartje en een soort jeton met daarop “Food lovin’ criminals – 10 jokers = 1 fles champagne”. Een fijne trigger voor vaste gasten, pakken origineler dan een afgezaagde klantenkaart! Lollapalooza prikkelt door hun eigenzinnigheid – zowel qua interieur als kaart en glimlachbevorderende details. Ik categoriseer het als een buitengewoon adresje voor de eerder gewone (week)dagen…

2 thoughts on “Lollapalooza

Een reactie achterlaten