By Hart (gesloten)

Zo van die ontdekkingen ‘per abuis’, dat zijn beslist de meest voldoening schenkende. Deze voormiddag schuimde ik zone02.be en resto.be af op de filter ‘Vilvoorde’ en het Thaise By Hart triggerde plotseling. Met een foto van een refterachtig restaurant en na doorklik een überfoute website. Mijn horecagewijze ontdekkingsreisdrang stak meteen de kop op en ik reserveerde telefonisch – in English weliswaar.

Tijdens een herfstige stortbui zoeken we een parkeerplek op de Grote Markt van Vilvoorde en spurten we naar By Hart, waar 2 tafels bezet blijken in de ruime eetzaal. Reserveren blijkt ’s middags dus niet meteen noodzakelijk. De enigszins verlegen gastvrouw verwelkomt ons – met de Thaise glimlach uiteraard – en brengt de lunchkaart. Wij duiken er enthousiast in: mijn gezelschap kiest voor de panang curry (rode curry met pinda’s, aubergine en paprika – € 8) met tofu, ik volg maar met kip (€ 9,50).

In tussentijd verschijnen onze colaatjes (light logischerwijs) op tafel met een kommetje kroepoek. Je proeft dat het om huisgemaakte kroepoek gaat, wellicht daardoor is die iets harder en minder op-de-tong-smeltend dan wat je in de supermarkt koopt.

Niet veel later komt de Thaise dame met onze borden. Voor elke een soort kommetje met daarnaast rijst in een hartvorm. Schattig en in lijn met de restaurantnaam! De volledigheid gebiedt mij te zeggen dat er ook nog enkele schijfjes tomaat en komkommer boven de rijst lagen. Omdat ik die als totaal overbodig beschouw, heb ik ze weggenomen voor de foto.

De panang curry ruikt verrukkelijk en ziet er dito uit. Ik zie stukjes kip, groentjes en een perfecte saus. Dit alles afgewerkt met een likje kokosmelk, een crumble van pinda’s en geciseleerde Thaise basilicum. De smaak moet niet onderdoen voor de geur, integendeel. Zonder zwanzen een wat mij betreft quasi volmaakte curry. Al moet ik erbij vertellen dat ik wel nog nooit in Thailand ter plekke ben gaan proeven…

Samengevat een prijs-kwalitatieve voltreffer in een interieur dat helaas het kantinegevoel niet overstijgt. Voor wie daar echt over valt, biedt de take away mogelijk een uitweg.

2 thoughts on “By Hart (gesloten)

  1. Volgende keer beter opletten: die komkommer en tomaat zijn onderdeel van de versiering van het grote hart, en in de curry zijn bv de wortels ook in de vorm van hartjes gesneden. Lekker kitch, zoals dat hoort bij een Thai. Zullen ze wel zelf doen want daar zit inderdaad nooit een kat, maar het is er wel ok.

    Als je die kaart hebt afgewerkt (wat niet zo lang kan duren) kunt ge ook de diner kaart vragen, maar da’s wel wait longer he :)

Een reactie achterlaten