Le Jardin Bohémien (gesloten)

Na de BIO-Planet eethoek gisteren, mocht ik vandaag Le Jardin Bohémien van mijn restolijstje schrappen. Het lief had namelijk na de relatieve ontgoocheling van de Retrobeurs behoefte aan een glas cava of iets dergelijks.

In Le Jardin Bohémien heerste een gezellige drukte door een grote groep ontbijters in combinatie met de rest van het clientèle. Ik pikte een klein tafeltje achterin uit met zicht op die impressionant lange tafel enerzijds en het interieur – inclusief vleugelpiano en het hoekje effectieve koopwaar – anderzijds. Het pand maakt werkelijk instant indruk. Als nieuwbouwend koppel besef je tevens meteen dat hier tijd, tijd, tijd en pakken geld in zit.

Wachtend op mijn parkerende vriend inspecteerde ik alvast de kaart. Mijn oog viel op de cava (€ 4,50 per glas), een bordje tapas (brood met een assortiment groentetapenades en olijven) en een extra portie kaas van Het Hinkelspel. Meteen merkte ik dat het wel eventjes zou duren, maar wie wil zich nu haasten op een zaterdag?

Eerst kwam de cava in uiterst originele glazen, een watertje zou er niet in misstaan. Heel wat later volgden de hapjes. In de diverse tapenades herkenden wij zoete patat, rode biet, kikkererwten en komkommer. Stuk voor stuk gesmaakt en gesmeerd op overheerlijk brood. Zelfs de olijven bekoorden, zo ook de reepjes kaas – waar we zo schattig een vlijmscherp Molenmesje bij kregen om zelf te versnijden.

 

Ondertussen raakte mijn lief aan de praat met Jeanpierre Detaeye, de man achter het designluik van deze zaak. Meubels werden bekeken, visitekaartjes in ontvangst genomen. Volgens mij werkt die combinatie spijs, drank en interieur wel.

O ja, en de volgende keer beloven we te zullen betalen als we de zaak verlaten. Zo hoeft de eigenaar ons niet meer achterna te fietsen… :) Nogmaals sorry!

Een reactie achterlaten