La Bresaola da Mauro

Of ik wil afspreken bij een populaire Italiaan in Wilrijk? Graag! Dus reserveren we op een maandagavond bij La Bresaola da Mauro, in de buurt van Park Den Brandt. Even voor het tijdstip van afspraak wandel ik binnen in dit statige hoekpand en ze laten mij een tafeltje kiezen. Ik ga voor zicht op de open keuken: binnenkijken bij de chef, daar hou ik wel van.

Mijn zwangere gezelschap arriveert en we aperitieven met rosé en bruiswater. Op de rekening achteraf merk ik dat Mauro toch behoorlijk doorrekent voor een glas rosé – meer bepaald € 6,00. Intussen valt het mij tevens op dat we omringd worden door nogal wat buitenlanders: ik lijk meer Engels te horen dan Nederlands. Mijn vriendin legt uit dat er vrij veel ambassades en dergelijke ondergebracht zijn in dit deel van Antwerpen.

Voor de eetkeuze vraag ik raad aan de habitué: ze vertelt dat de verse pasta’s altijd de moeite zijn. Op het krijtbord met suggesties lonken voor mij ook nog de woorden cozze en vongole. Uiteindelijk kiest zij de ravioli met champignons (€ 16,00) en ik de kreeftenravioli met scampi en gamba (€ 19,50). Bij een Italiaan selecteer ik tegenwoordig meestal iets in deze lijn: verse pasta met vis, schaal- of schelpdieren.

Er komt brood en gemalen / verbrokkelde parmezaan op tafel, naast de soepstengels die er al stonden om de eerste honger te stillen. Verder spot ik in de keuken en rondom mij allerlei lekkers: venusschelpen, sint-jakobsvruchten, een volledige vis uit de oven, een mooi stuk rundsvlees, … Laat die pasta’s maar komen! En daar zijn ze al.

2014-05-19 19.20.49

Ja, hier had ik zin in! Een zestal stevige ravioli met een kreeftenvulling – uiteraard geen 100% kreeft, want dat kan natuurlijk niet voor de prijs van € 19,50 – in een tomatensausje. Er ligt helaas maar één stevige gamba op het bord, maar de scampi zijn talrijker aanwezig. Hoewel dit gerecht het niet echt vraagt, strooi ik toch wat parmezaan en val ik aan. Dit is zonder meer een geslaagde ravioli, die er mij nogmaals aan doet herinneren dat ik hier dringend thuis eens wat experimenten rond moet opzetten.

Mijn vriendin blijkt iets minder overtuigd. Ze at deze ravioli met champignons al eerder, nu zit er in de saus echter een smaak die haar niet helemaal bevalt. Ze vult aan dat dat misschien door haar zwangerschap komt, want sommige prominente smaken (truffel wellicht in dit concrete geval) kan ze niet meer echt verdragen. Hormonen!

Bij La Bresaola da Mauro moet je zijn voor complexloos en copieus Italiaans.

Een reactie achterlaten