Krua Thai (gesloten)

Wat doet een mens als er thuis een zieke in de zetel ligt en je jezelf daar binnen afzienbare tijd tevens ziet belanden door vermoedelijk overgehevelde bacteriën? Die laten zich overigens erg slecht combineren met een berg werk waar ik zelfs op mijn tenen en na een paar sprongetjes niet meer overheen kan kijken… Dus wat doet een mens dan? Een keertje die kookliefde onderdrukken en voluit voor take away gaan!

Mijn favorieten voor luie maaltijden in Gent noemde ik eerder al bij naam in mijn Foursquare list My favourite food take away in Gent. In de Thaise regionen prijkt daar Madame’s Krock als de terechte vervaardiger van hemelse kip met rode curry en kokosmelk of viskoekjes. Ook Thawan Thai vlakbij mijn werkplek kan een erg gesmaakt Thais potje koken. Wanneer er echter tevens een Thai take away blijkt te zijn langs ‘onze kant van ’t stad’ (lees: omgeving Mariakerke), dan moet die uiteraard geproefd worden.

Krua Thai heeft website noch Facebookpagina. Gelukkig nam ik ooit wel eens foto’s van de menukaart bij een vriendin, dus de eetopties vind ik terug in mijn Dropbox. Omdat we bij afhaalmaaltijden altijd overdrijven, besluiten we dit keer om het bij een gedeeld hoofdgerecht te houden. Ik bel om nummer 19 te bestellen. Dat is kaeng daeng kai, kip met rode curry in kokosmelk met aubergine, bamboe, paprika en verse zoete basilicum.

2013-11-12 19.00.56

We worden al binnen tien minuutjes verwacht, dus vertrekken we quasi onmiddellijk naar de Vierweegsestraat. Bij aankomst betaal ik meteen de verschuldigde € 12,50 en krijg ik in ruil mijn zakje met twee potten: eentje met de rijst en eentje met de kip in rode curry.

Eens thuis scheppen we op borden en werken we af met platte peterselie – wegens nog op het aanrecht en bij gebrek aan koriander of Thaise basilicum in huis. We proeven en komen tot de eerlijke conclusie dat Krua Thai niet kan tippen aan Madame’s Krock noch Thawan Thai. Toch eten we een eerlijk gerecht dat trouwens voldoende is voor twee niet zo heel erg hongerige magen. De bamboe vind ik wel iets te aanwezig. Maar soit, blij om te weten dat er treffelijk Aziatisch eten in mijn heel erg directe omgeving te vinden is.

Een reactie achterlaten