Bar Marie

Een workshop bij Sanoma, dat moeten we vanzelfsprekend koppelen aan het uittesten van hun Bar Marie. Deze bar woont op het gelijkvloers van het Sanoma pand en aanmelden voor een meeting moet je in dezelfde ruimte doen. Leuke verwevenheid, dat is zeker! Wel een beetje hectisch als ik er op de middag aankom om nog een paar dingen af te checken voor een workshop met een 25tal mensen die een uurtje later start.

In eerste instantie komt eten er dus niet meer van… Maar wanneer een paar uur later mijn maag toch wat begint te protesteren, profiteer ik van een rustig moment om snel-snel-snel toch iets naar binnen te werken. Voor mij graag de quiche met spek en champignons. De dame achter de toog kijkt wat vreemd op als ik die onopgewarmd wil, want volgens haar is die koud niet lekker. Wegens geen cash op zak en geen go voor maaltijdcheques, betaal ik met Bancontact de volle € 9,80 voor mijn quiche met een doorsnede van minder dan 10 centimeter en het begeleidende slaatje. Onproportioneel veel geld, vind ik dat!

2013-11-07 14.07.04

Ik moet de dame gelijk geven: deze koude quiche kun je onmogelijk lekker noemen. Meer zelfs, ik ben ervan overtuigd dat de warme versie evenzeer zou tegenvallen. Als er op de website “Van het veld op je bord” staat, dan kun je zoiets niet maken… Er bestaan tegenwoordig honderden dergelijke bars waar je een lekker stuk huisgebakken quiche kunt eten en niet zo’n industrieel vervaardigd onding. Ik heb de vulling gewoon uit het deeg gelepeld en naar binnen gewerkt met het slaatje. Dat valt overigens wel best te pruimen: diverse slasoorten, rode en gele kerstomaatjes en een frisse vinaigrette.

Dommage! Très dommage! Ik had het zo graag lekkerder gewild.

Foto: Website Gazet van Antwerpen

Foto: Website Gazet van Antwerpen

Toch nog even een heads up voor het interieur. Zoals ik in een krantenartikel over Bar Marie las absoluut zoals “in de boekskes” en dat moet natuurlijk wel als je tijdschriften als Feeling, Flair en Libelle – en bijgevolg hun redactrices en stylistes – in huis hebt. De door mij altijd erg gesmaakte toog tegen het raam is er voor solobezoekers, een wit betegelde toog, hout – zwart – felle kleuraccenten, trendy meubilair, … Ontegensprekelijk erg aangename plek om wat te werken of door een magazine van het huis te bladeren.

Bij een volgend bezoek beperk ik mij wellicht tot een koffie of maak ik een iets meer weloverwogen keuze. Tips van Sanoma’ers (of anderen) steeds welkom!

4 thoughts on “Bar Marie

  1. Zonde van de quiche en inderdaad niet de goedkoopste plek in Mechelen om te lunchen (4,7 euro voor een druivensap for god’s sake) , maar ze hebben ook wel heel lekker eten. Ik ben absoluut fan van de boterham Mimosa (kip, spek, ei en witloof) en de salades (met zalm) zijn ook felbegeerd. Altijd welkom voor een herkansing :)

Een reactie achterlaten