In De Wulf (gesloten)

Je hebt verjaardagskadootjes. En je hebt verjaardagskadootjes met een sterretje… Dit jaar kreeg ik er eentje van het laatste type van mijn vriend: een diner in Kobe Desramaults’ In De Wulf.

Bij aankomst worden we naar een tafeltje begeleid waarop een bloemstuk prijkt. Het enige tafeltje met, een originele en geapprecieerde verrassing van mijn ouders en tante. Na even weifelend door de gepresenteerde menukaart te scrollen, opteerden we om voluit te gaan met het volledige degustatiemenu inclusief wijnarrangement.

En dat we degusteerden…

vooraf

Granen & kruiden
Rode biet, yoghurt
“Smoutebol”, gerookte ui
Gepekelde knolselder
Gerookte rode poon & appel

land & zee

Pieterman, postelein, gepekelde rammenas
Marennes oester gegaard in weisaus, koolbladnerf, veldkers & mosterdgraan

Griet, spruiten, mierikswortel, vlierbeskappers
Aardappel “rose de France”, karnemelk, “Damse mokke”, Noordzeekrab

Coquille, geroosterde winterprei, peterselie
Ingelegde oesterzwam, wulken en walnoot, huisgedroogde ham

Zeekat, ansjovis, inkt, as

Knolgroenten uit Heuvelland, eidooier, jus van geroosterde kip
West-Vlaams rood rund, daslookkappers, gerookte Keiemtalerkaas, savooikool

zoet

“Pompoen”
Peer & chicorei
Rode biet, rozebottel, chocolade

De veelvuldige lofbetuigingen aan het adres van Kobe Desramaults zijn 100% terecht! Hij deinst er absoluut niet voor terug om van de geëffende culinaire paden af te wijken, zonder gratuit te experimenten. Deze bijzondere smaken – denk wei, vlierbloesemkappers, as, eidooier – komen wonderwel samen en veroorzaken explosie na explosie na explosie na explosie.

Maar niet alleen de smaken laten bij mij een blijvende indruk na. Het volledige In De Wulf concept klopt! De producten, van regionale producenten die dezelfde filosofie onderschrijven. De kruiden, geplukt in en rondom Dranouter. De wijnen, iets wereldser doch stuk voor stuk van biologische wijnboeren. De bediening, waarbij de chef en zijn sous-chefs zelf hun gerechten aan tafel serveren en documenteren. De inrichting, met aardse kleuren en duidelijke verwijzingen naar de natuur.

Kobes keuken overtreft naar mijn mening die van de andere Flemish Foodies Jason (chef van C-Jean) en Ollie (chef van Volta). De moedigste der drie musketiers met een gezonde dosis culinaire rock ’n roll.

Respect van mijnentwege! Ik ben fan.

En kijk bijgevolg met reikende hals uit naar de opening van zijn tweede zaak,
een brasserie in mijn thuisstad Gent.

9 thoughts on “In De Wulf (gesloten)

Een reactie achterlaten