Dôme Sur Mer

Naast love brands bestaat er volgens mij ook zoiets als love spots.
En Dôme Sur Mer krijgt in mijn culinaire leefwereld absoluut dat label.

In tegenstelling tot wat de publieke opinie denkt bij het fishy broertje van sterrenrestaurant Dôme geen overprized food, maar een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Een suggestie – makreel met twee bereidingen van witloof – op het krijtbord voor slechts € 9 staaft deze stelling.

Toen ik er gisteren binnenstapte, was ik al zeker van mijn dessertkeuze: een ongeëvenaarde wafel op grootmoeders wijze, inclusief chocoladesaus en slagroom. Over voor- en hoofdgerecht moest ik iets langer nadenken. Uiteindelijk werd het een weloverwogen krab met mayonaise, gevolgd door calamars op Baskische wijze.

De verse krab om mijn lust voor fruits de mer te stillen. De calamars omdat die bij Dôme Sur Mer in mijn ogen als signature dish gelden – al moet de chef in kwestie die keuze uiteraard voor zichzelf maken. Geen gefrituurde pijlinktvis met tartaar, maar verscheidene soorten inktvis à la plancha in een pikante olie.

Alle gerechten worden hier begeleid door bekoorlijk brood (zelfs voor een non believer als ik op broodgebied) van de gelinkte bakkerij Domestic en een slaatje. Dat slaatje stelt niet zo veel voor: sla, wortel, radijs en bloemkool in een vinaigrette. Maar al bij de eerste kennismaking betoverden deze pareltjes van bloemkool – al moet ik meegeven dat deze tot serieuze parels verworden zijn.

Krab met mayonaise

Calamar op Baskische wijze

Wederom keurige keuken, superbe service en genoeglijk gezelschap.

Het smaak hier naar zee.
Meer zee!

1 thought on “Dôme Sur Mer

Een reactie achterlaten