Ellis Gourmet Burger Antwerpen MAS

Na een aantal passages bij Ellis Gourmet Burger in Brussel prikkelden een paar nieuwe ‘filialen’ in Knokke en Antwerpen mij… Wanneer ik een vlotte lunchplek zoek op het Antwerpse Eilandje, denk ik dan ook meteen aan de Ellis Gourmet Burger op de Sint-Aldegondiskaai met wat een adembenemend zicht op het MAS blijft. Ik reserveer enkele dagen op voorhand telefonisch voor twee om twaalf uur. Parkeren doe ik – na een onaangename kennismaking met de ondergrondse Q-Park parking (achterruit ingeslagen en MacBook + iPad gestolen) – aan de overkant van het dok. Even de Nassaubrug over en dan Ellis Gourmet Burger binnenwandelen…

Ik kom als eerste aan en maak van de gelegenheid gebruik om rustig de menukaart te bestuderen. Allemaal verleidelijke omschrijvingen van vlees-, vis- of veggieburgers. Eigenlijk mag ik zeggen dat er sprake is van voorbedachte rade: het zal voor mij de Meatlover by Dierendonck (€ 13) worden. Als side dish bestel ik nog een portie coleslaw (€ 3,50). Neen, geen frietjes! Dat lijkt mij een beter idee in deze nogal eetintensive periode.

2013-12-18 12.00.23We staan een beetje op uur, dus bij elke voorbijkomende bestelling kijken we of dat onze burgers zouden zijn. Onze vrees blijkt echter totaal ongegrond, want we worden vlot bediend. Daar komt mijn Meatlover al! Dat is een hamburger van 100% Westvlaams Rood rundergehakt, op zo’n lekker mals Ellis broodje met daartussen nog sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup. Omdat mijn eigen foto echt niet postwaardig genoemd kan worden, post ik hieronder de hamburger shoot van Ellis Gourmet burger zelf…

Screen Shot 2013-12-21 at 17.06.52

Ik blijf fan van Ellis en in het bijzonder hun broodjes. In West-Vlaanderen noemen wij dat gewoon ovenkoekjes; na inburgering heb ik geleerd dat dat in Gent een babs is. Die babs een tikkeltje gegrild is wat mij betreft het perfect hamburgerbroodje!

2013-12-18 12.04.51

Eigenlijk had ik mij voorgenomen om deze hamburger te koppelen aan een Red Star Line museumbezoek, zeker omdat ze bij Ellis tevens een Red Star Line burger aan hun menukaart toegevoegd hebben… Maar zoveel geduld had ik dus niet!

Elise ♥ Ellis

Een reactie achterlaten