Belfort Restaurant

Plekken die zoveel toeristen aantrekken, dienen met enige gereserveerdheid benaderd te worden. Maar een Gouden Vork van en vier sterren in zone/09 gomt best wel enige argwaan weg… Dus wanneer mijn moeder en mijn tante vragen om tijdens hun shoppingdagje ergens samen te lunchen, stel ik voor om onder de Gentse Winter Feesten en onder de Stadshal af te spreken: in het Belfort Restaurant.

Ik kom er aan rond 12u30 en mijn wachtend gezelschap getuigt dat er net een erg grote groep is aangekomen. We gokken op personeel van Stad Gent of zo die een kerstlunch komen consumeren. Niettemin blijft de bediening doorheen de ganse lunch bijzonder vlot. Mams en tante hebben inmiddels een glaasje bubbels op. Ikzelf bestel een glas witte huiswijn en we bestuderen samen de net gepresenteerde kaart…

Als lunch (€ 16 voor soep en hoofdgerecht) bestaat de keuze tussen zalm op het vel gebakken met béarnaise, krokant slaatje en verse frietjes, lamscurry met wintergroentjes en zilvervliesrijst of lauwe tagliatelle met aubergines en buffelmozzarella. Mijn moeder kiest de zalm, mijn tante het lam. Ze onderhandelen een koffie in plaats van de soep. Ik voel echter voor geen enkel van de drie lunchopties veel en neig eerder naar de slaatjes. Daar merk ik de sashimisalade (verse zalm, tuinkers, rauwe bloemkool, glasnoedels, infusie van gember en zoete sojasaus, lichte wasabidressing – € 19) op die meer mijn meug lijkt.

2013-12-17 12.52.42

Ik besef dat deze foto er niet meteen uitnodigend uitziet, maar geloof me dat het echt wel een geslaagde sashimisalade is… De omschrijving op de kaart stemt 100% overeen met wat ik effectief in mijn diepe bord aantref. Ik had zin in Aziatische toetsen en die krijg ik. Enige commentaar is da het toch nog vrij zwaar uitvalt voor een salade en dat houdt slechts gedeeltelijk verband met de portie. Ook mijn mama is tevreden met haar zalm béarnaise en mijn tante bevestigt hetzelfde over de lamscurry.

2013-12-17 12.52.53Laat ons samenvatten dat het Belfort Restaurant een centrale plek in de stad is waar je snel bediend wordt en een vlotte keuken voorgeschoteld krijgt. Lichtjes lawaaierig, dat wel. Ik zou er dus niet meteen komen om intiem mijn verjaardag of zo te vieren… Desalniettemin een brasserie die een vrij ruim publiek kan behagen in hartje Gent.

Een reactie achterlaten