De Troubadour

Een deftig* lunchadresje strikken op een zaterdag in de regio Berchem bleek geen sinecure. Niet omdat ik bij mijn laattijdige reservation spree veelvuldig op “volzet” stootte, maar omdat de meeste eetgelegenheden op zaterdagmiddag de deuren gesloten houden. Dus geen Dôme Sur Mer, Primo of iets dergelijks. Maar wel op basis van een tip van mijn smaakgevoelige collega’s: De Troubadour.

Het voordeel van een zaterdaglunch is dan weer dat een klassezaak als De Troubadour een enorm economische formule voorstelt: voor- en hoofdgerecht voor €25. Als voorgerecht de keuze tussen een salade met confijte eend of een mi-cuit van tonijn. Als hoofdgerecht fazant ofwel tong. Ikzelf zwichtte voor de eend – die subliem smeuïg bleek te zijn – en de tong met risotto en savooi. Beide keuzes absoluut zonder beklag! Mijn gezellig gezelschap prefereerde soms hetzelfde, soms de andere optie. Hierdoor verschenen alle gerechten uit het menuvoorstel bij ons op tafel. We lieten ons op wijngebied lustig suggereren door de ober en voor het dessert door de über-sympathieke chef-kok John Verbeeck. Hij verleidde ons met een gesmaakt bordje van kaasmeester Van Looveren.

Toen we het restaurant verlieten, scheen de straatverlichting al… Time flies when you’re having food! Samengebald dus een prijs-kwaliteitsvolle aanrader in een ongedwongen kader die voornamelijk op een middag interessant blijkt te zijn voor de beursgevoeligen en de late beslissers.

Voorgerecht met geconfijte eend en mango

Hoofdgerecht met tong en risotto

*Deftig betekent in mijn culinaire wereld minstens 4 sterren in een Zone magazine.

4 gedachten op “De Troubadour

Een reactie achterlaten