Chatho (gesloten)

Tijdens mijn VMMa periode was ik er al een aantal keer geweest, vreemd genoeg zonder blogpost tot gevolg. Dat wil door de band genomen niet veel goeds zeggen, maar na mijn derde bezoek besluit ik om dan toch maar een postje te plegen over Chatho in Vilvoorde. Al is het maar om nog even mijn rillingen bij vernederlandste Franse restaurantnamen te ventileren. Onlangs zag ik zo nog Poer Voe – brrrrr, de horror!

We hebben er afgesproken voor een reünie met ex-collega’s, allemaal ooit deel van het digitale media team bij VMMa. Met een groep van meer dan tien vraagt men al eens om een beperkt aantal gerechten op voorhand te kiezen, zo ook bij Chatho. Blijkbaar is quasi iedereen in een gezonde en zomerse bui, want de zwaardere vlees- en visgerechten blijven links liggen en het zijn slaatjes all over the table.

Maar eerst tijd voor een aperitief! Die van het huis is een Martini Royal, maar ik hou het bij een roséwijntje… Wat mij betreft een drankje met enorm veel zon in. Enkelen bestelden bruschetta als voorgerecht en die worden broederlijk / zusterlijk gedeeld.

chatho

Als slaatje opteerde ik (eerlijk gezegd na onproportioneel lang twijfelen) voor de salade Chatho met zeevruchten voor € 14. Een tricky keuze, dat besef ik… Want zeevruchten durven nogal eens uit een zakje of een pakje te komen in plaats van rechtstreeks bij de vismijn/boer gehaald. Maar een mens moet al eens durven in het leven. Uiteindelijk blijkt het een slaatje dat er voor een keer mooier uitziet op de foto dan in werkelijkheid! De zeevruchten zijn grijze en roze (*neusophaling*) garnalen, scampi en een gamba. Verder wordt het geheel afgewerkt met gerookte zalm en viseitjes op een toast.

Wat kan ik daar nu over zeggen? Ze doen wellicht hun best bij Chatho: jonge uitbaters, vriendelijke bediening, … En toch snap ik niet dat als je op een zwoele voorzomeravond op voorhand weet dat je sowieso een vijftiental slaatjes moet serveren, niets anders dan verlepte sla in huis hebt. Een afknapper, of is dat een te flauwe woordspeling?

Anyway, toch een dikke dankjewel aan Nikki die de ondankbare taak heeft om dit altijd te organiseren. Het is in de buurt van Vilvoorde niet gemakkelijk om een plek te vinden waar je met een 15 à 20 personen gezellig, democratisch en eerlijk lekker kunt eten… Alle tips welkom, want er volgen ongetwijfeld nog reünies!

Een reactie achterlaten