Le Petit Grill

De gevel van Le Petit Grill in de Gentse Vrijheidslaan trekt niet meteen de aandacht en dat is nog een understatement. Wel, ik verklap jullie nu al: ze krijgen van mij de medaille voor prijs-kwaliteitkampioen in Gent en omstreken. Never judge a restaurant by its facade, of zoiets! Je kan er zowel Frans als Thais eten, een gevolg van het gemengd huwelijk van de uitbaters (mijn assumptie, ik heb het niet geverifieerd). Wij bespreken op de heenweg welke weg we zullen opgaan en zijn het al snel eens over de meest oostelijke. We krijgen een tafel in dit piepkleine zaakje (maximum 20 couverts) en de kaart, maar de keuze is zo gemaakt. Graag tweemaal het Thais menu (aan € 20 per persoon).

Apero “Americano”

Mini huisgemaakte loempia’tjes en scampi fritti (twee sausen)

“Yam Kai pet Thai” (salade met kippereepjes en eend)

“Kai Pad Prick” (kip met pikante groentjes)

“Koeng Choetjee” (gamba’s in een rode cocoscurrysaus)

Je vraagt je vooral af of je niet tussen bepaalde gerechten moet kiezen. Neen dus, je krijgt het allemaal… Te starten met die Americano (vermouth, nog iets en huislikeur) en een bordje met olijven, augurken en kaasblokjes. We bestellen alvast een fles spuitwater met het vooruitzicht op een pikante maaltijd.

Het menu wordt in twee delen opgediend: eerst de gefrituurde hapjes enerzijds en de salade anderzijds. De loempia en de scampi zijn overduidelijk huisgemaakt, het begeleidende slaatje legt het Franse bruggetje en in de sausjes wordt gretig gedipt. De salade met kip en eend slaat meteen in als een bom: wat een smaak! Ondertussen hebben we bij de eigenaar nog even gepolst welke wijn hij in huis heeft: allerlei, luidt het antwoord. Maar hij raadt ons een Griekse rode wijn aan, de laatste 15 jaar heeft hij namelijk ondervonden dat Griekse rode wijn perfect combineert met de Thaise keuken. Wij volgen zijn tip, bevestigen dat de combinatie werkt en zijn verrast over de democratische € 15 die deze fles kost.

photo (16)

photo (17)

De eerste honger is alvast gaan liggen en dan volgen nog twee gerechten in het gezelschap van een ruime kom rijst. We starten met de gamba’s in rode curry en die zijn simpelweg verrukkelijk! Ik heb wel een vreemd incident voor met één bepaalde gambakop: wanneer ik die probeer uit te zuigen (wat ik altijd bij gamba’s en scampi doe als ze mee in de bereiding zitten), blijft er iets hangen aan mijn tong. Het duurt zeker meer dan een halve minuut vooraleer ik er in slaag om dat ding te verwijderen. Pijnlijk!

De kip smaakt evenzeer. Een pittig gerecht met veel bloemkool, broccoli, paprika en de onvermijdelijke Thaise basilicum.

photo (18)

photo (19)

We moeten echt onze uiterste best doen om alles op te eten, maar slagen er mits enig gepuf toch in. Wat een ongelofelijk lekker menu voor ongelofelijk weinig geld! Tijdens ons diner houden we ook de andere bordjes die voorbijkomen strak in het oog: scampi in de look, entrecote, … Het ziet er allemaal meer dan in orde uit. We ledigen onze flessen water en wijn en kloppen af op € 61 (cash of kredietkaarten aanvaard).

Jawel, ze zien ons hier nog terug! Voor Frans, voor Thais of voor Griekse wijn. En dankjewel aan collega Els voor de wederom voortreffelijke restotip…

Een reactie achterlaten