Beau Site

Tijdens een Oostendse zeedijkwandeling tussen het Kursaal en de Rock Strangers van Arne Quinze prikkelt een geschilderd portret van Steve Jobs in een kunstige etalage van een indrukwekkend gebouw ons. Een krijtbord voorspelt eten en drinken. Wij denken aan een aperitief en stappen Beau Site binnen.

De Mega-Mindy-vraagstelling komt hier bovendrijven. Is het een galerij? Is het een winkel? Is het een restaurant? Neen, dat is het niet. Het is Beau Site – een plek waar ik geen eenduidige website over vind. Dat er in hetzelfde gebouw ook een Bistro Beau Site huist, maakt de online speurtocht enkel complexer.

2013-03-02 17.38.59 2013-03-02 17.39.09De dame waarvoor ik een passend adjectief zoek begroet iedereen hartelijk en legt uit dat zowat alles te koop is en ze tevens plaats bieden aan kunstenaars om de exposeren. Als je de glazen trap naar het eerste verdiep neemt, kom je rond een soort atrium te zitten met zicht op de winkel, de open keuken en wat op de leefruimtes van de uitbaters lijkt. Speciaal! En bijgevolg tegelijk bijzonder intrigerend.

Onder een aantal stolpen staan taarten opgesteld, maar ik daal de trap af (wat niet nodig blijkt) om een aperitief te bestellen. Twee cava’s en een versnapering. Uiteindelijk laat ik mij coupkes champagne aansmeren. Want de (excentrieke?) dame heeft gelijk: € 7 voor een glas bijzonder lekkere champagne is een schappelijke prijs en bovendien maar € 2 meer dan de cava op de kaart. Een bordje gemengd lijkt ons ideaal om dat eerste hongertje weg te werken vooraleer we gaan eten – in een andere resto welteverstaan.

De gelige champagne bevalt inderdaad opmerkelijk goed. Ondertussen bekijken we hoe de dame de praktische kant van een ‘art residence / gallery’ aanpakt. Ze merkt dat we een beetje op de loer liggen. Ja, ik geef toe dat we nogal strak qua timing zaten en toch duurde het wel erg lang om een bordje gemengd op tafel te krijgen. Ik begrijp dat het nogal wat multitasking van iemand vraagt (eerste verontschuldiging) en dat de meneer op boodschap is (tweede verontschuldiging). We zijn blij als we (bij een quasi leeg glas) onze gemengde versnapering geserveerd krijgen. En het mag gezegd: we zijn aangenaam verrast! Kaasblokjes, mosterd, tiptop gedroogde worst, lekkere met ansjovis gevulde groene olijven, gemarineerde champignons (imho homemade) en rode pesto met koekjes. Een eerlijk en mooi aanbod voor € 8! Vergeef ons dat we het ietwat opgeschrokt hebben. Volgende keer trekken we echt meer tijd uit…

2013-03-02 18.07.00

Hier kom ik terug met mijn meneer. He will love the place! En dan nemen we ruim de tijd om de collectie / het gamma te verkennen en een gerecht uit de open keuken te proeven.

Een reactie achterlaten