Bar Chine (gesloten)

Cuichine in de Zurenborgse Draakstraat is al jaren mijn favoriete Chinees in Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen, misschien zelfs mijn favoriete Aziaat tout court. Als blijkt dat zij de Vertigo op de Draakplaats overnemen en daar het bijhuis Bar Chine openen, kan mijn foodiegeluk dan ook niet op. Ik volg de evolutie via hun sociale kanalen en woon na een weekje zacht roderen (soft launch) graag hun opening bij voor bloggers en buren. Die avond was dermate gezellig dat ik quasi geen bruikbaar blogmateriaal verzamelde. Daarom las ik de volgende middag een last-minute lunch in. Hilariteit bij de uitbaters.

Bar Chine is eerder een eetbar dan een restaurant en laat dat nu net de horecaformule zijn waar ik de laatste maanden o zo verlekkerd op ben geworden. Ongedwongen genieten.

Mijn enig bruikbare beeld van de opening is de kimchi dog (varkensworst, pistolet, kimchi, chilimayo, komkommer – € 7,5). De toon is meteen gezet. Misschien zie ik spoken, maar volgens mij kijken ze bij Bar Chine iets meer over de grenzen van China dan het moederhuis. Er staan op de kaart ook linken naar Korea en andere landen.

2014-12-09 19.11.22

Over naar de volgende middag! Het stralend bijna-winter-zonnetje doet mij meteen bedenken dat dit sowieso een heerlijk terrasje wordt bij warmere temperaturen.

2014-12-10 12.15.29

2014-12-10 12.20.40

Ze zijn sinds vandaag officieel open, dus is het op een woensdagmiddag om 12u nog erg rustig. Ik kan alleen maar aanmoedigen dat daar snel verandering in komt.

De kaart zit al bijna in mijn hoofd geprent: snacks, grill, tempura, on the side, kleine en grote gerechten. Ik twijfel even hoeveel ik precies moet bestellen voor één persoon. Alvast een glas witte wijn: die droge Riesling genaamd GEIL proefde ik reeds eerder op een sommelieravond, ook gisteren tijdens de opening en bevalt mij wel.

Daarbij vraag ik de kroepoek (garnalencrackers, wasabimayo, lenteui – € 3) die je ook altijd bij Cuichine krijgt en waar ik zo wild van ben. Hier blijkbaar in een grotere portie.

2014-12-10 12.27.13

Verder smaakten de pork puffs (geroosterd varkensvlees, deeg – € 7) – samen met de kimchi dog een specialiteit van het huis – gisteren naar meer. Dus proef ik deze vandaag opnieuw: deegdingetjes opgevuld met smeuïg en mooi doordringend varkensvlees, afgewerkt met wat sesamzaadjes en de altijd weerkerende versnipperde lenteui. Top!

2014-12-10 12.37.37

Tot slot bestel ik nog de lamsboutspiesjes (2 stuks, wasabi – € 8,50) van op de grill. Tja, wie lust dit niet? Mals vlees op een stokje gewenteld in een sticky saus met een handvol sla gewenteld in een leuke dressing.

2014-12-10 12.37.47

Ik lonk nog naar de wontons, of de venusschelpen, of de inktvis, of de … Laat maar! Dat zal allemaal voor vervolgbezoekjes (meervoud = intended) zijn. De vriendelijke ober raadt mij trouwens aan om in eerste instantie niet al te gulzig te zijn, iets waar mijn grote ogen nogal wat last van hebben. Mensen die mij eerlijk adviseren en tegelijk mijn Bourgondische gewoonten temperen: ze verdienen een standbeeld!

Hier kom ik nog vaak.
Heel vaak.
Heel graag.

Een reactie achterlaten