Noord-Spanje en meer | de campings

Het plan was om van San Sebastián (Donostia voor de Basken) naar Santiago de Compostela te roadtrippen. Eigenlijk oorspronkelijk van Bilbao, maar van San naar San allitereert veel beter. De kroniek van de aangekondigde regen leidde ons aan het einde van onze drie weken vakantie richting de Franse Atlantische kust. Geen spijt.

Hieronder voor de kampeerders een overzicht van de campings waar we ons tentje opgezet hebben. De prijzen zijn telkens voor twee personen, tent, auto en elektriciteit.

 • La Croix du Sud
  Jaunay Clan (nabij Poitiers) – € 12,00
  Very basic camping naast een niet nader gedefinieerd iets – elektriciteitscentrale? UFO-lanceringsplatform? – dat ’s nachts veel lawaai maakt.
 • Camping Igueldo
  Donostia San San Sebastián – € 31,40
  Op een paar kilometer van Donostia. Geen bijzonder opvallende kenmerken, behalve dat ze er bijzonder proper zijn en zelfs boomblaadjes wegblazen met een bladblazer.
 • Gran Camping Zarautz
  Zarautz – € 30,00
  Camping op een heuvel met daarnaast een (bloemenweide) met prachtig uitzicht op de zee en in het bijzonder bij zonsondergang.2015-08-19 20.04.08
 • Camping Sopelana
  Bilbao – € 35,50
  De enige camping in de buurt van Bilbao en nog 45 minuten met de metro. Qua staanplaatsen niets speciaals, maar wat een kantine… Bijzonder lekker gegeten: pollo asado (ook wel: kip aan ’t spit), pimientos del pais, morcilla con arroz (bloedworst met rijst), croquetas de bacalao (kroketjes met kabeljauw).
 • Camping La Isla
  Potes (Turieno) – € 25,20
  Weinig karaktervolle camping aan de Cantabrische kant van de Picos de Europa met slecht restaurant en een paar mooie zwarte labradors (ja, mijn man is een hondenliefhebber). Potes in de Trotter omschreven als erg commercieel, maar volgens ons toch karaktervol en de moeite waard.
 • Camping El Cares
  Santa Maria de Valdéon – € 26,00
  Onze ab-so-lu-te favoriet van de reis. We komen aan en zeggen meteen in koor: “Ja, dit is het!”… Een vrij afgelegen camping middenin de Picos de Europa met zicht op de bergen, niet al te veel volk, vriendelijk (en een tikje alternatief) personeel, een smakelijk restaurant. Kortom, alles wat ons campinghartje verlangt.2015-08-25 13.41.01
 • Camping La Paz
  Llanes / Playa de Vidiago – € 33,85
  Onze tweede favoriet van de reis: een moeilijk te vinden camping op een aantal heuvels aan de Atlantische kust. De camping als arena naar de oceaan gericht, een panorama dat ik niet te gek snel zal vergeten.2015-08-28 16.00.55
 • Camping Le Forêt
  Dune du Pilat / Pyla-sur-mer – € 19,10
  Wegens een file richting Bordeaux afgedraaid richting het bekken van Arcachon en de hoogste duin van Europa: le Dune du Pilat. Toch even melden dat mijn kuitspieren bijna geknakt zijn tijdens de klim, enig gegodver was mij op dat moment niet vreemd. Maar daarna – man, man, man – wat een uitzicht, opnieuw in het bijzonder bij zonsondergang.
 • Camping Municipal Saint-Martin de Ré
  Saint-Martin de Ré – € 22,44
  Na meer dan vijf campings op- en afgereden te zijn om het eiland Ré voelden we ons meteen vrij comfortabel op de gemeentelijke camping in het Unesco werelderfgoedstadje Saint-Martin de Ré. We stonden letterlijk op de ‘rempart’ (vesting) met onze tent, kamperen op werelderfgoed dus.

Hopelijk hebben jullie er iets aan! Tent ze!