citizenM London Bankside

Op zoek naar een hotel in de buurt van Aldergate Street stoot ik op citizenM London Bankside. Perfect, dit oord van ‘affordable luxury for stylish sleeps’ wil ik al langer eens uittesten… Meteen online gereserveerd, rechtstreeks via hun eigen website. Wanneer ik dit feit de wereld in tweet, reageren ze met een welkomstreply. Altijd fijn!

De dag van de aankomst drop ik ’s morgens mijn bagage af. Na de conferentiedag keer ik terug en tijdens de self-check-in word ik bijgestaan door het behulpzame personeel. Ik neem de lift naar het vierde verdiep en kom aan in mijn kamer, maar daar blijkt de matras ondersteboven te liggen en al het beddengoed op de grond – alsof er een tornado voorbijraasde. Foutje! Terug naar beneden en daar krijg ik naast een verbaasde blik tevens een nieuwe kamer, opnieuw met city view graag. Dit keer wel dat aangename gevoel van een nieuwe hotelkamer voor het eerst betreden…

2013-04-15 18.22.26

De kamer ziet er exact zo uit als op de website: compact, design, wit, mijn meug. Dat er enkel een douche is, vind ik sinds ik thuis een ligbad heb ineens veel minder erg. Zeker nog een dikke duim voor het bed, inclusief donsdeken en kussens. Dit wil ik thuis ook!

citizenM beschikt ongetwijfeld over een sterk marketingteam – en een clevere copywriter. Elk voorwerp draagt een citizenM boodschap: de douchegel, het potlood, de unieke lappenknuffel Maartje op het bed, … Bijvoorbeeld ‘great fiction, works of art or rude poems. they all start here.’ op het notitieboekje.

2013-04-15 18.12.36

Een digitalo als ik vind het daarenboven top om op een (Samsung) tablet ‘Welcome citizen Elise’ te lezen. Deze tablet fungeert als een bedieningspaneel – domotica, als het ware – waarop je (zelfs in het Nederlands) drie basisfuncties kunt kiezen: kamerbesturing, amusement en internet. In de eerste categorie laat je de gordijnen zakken, pas je de kleur van de verlichting aan of stel je de wekker in. In de tweede categorie selecteer je een televisiezender, een film naar keuze of een streepje porno. Internet tenslotte spreekt voor zich. Nog even zeggen dat je als wekker kunt kiezen hoe je wakker gemaakt wil worden. Ik opteer voor gentle en krijg op het afgesproken uur een pingpongballetje te horen. Verrassend, want het icoontje voor gentle was een schaap…

2013-04-15 19.06.53

En wat de lobby en gemeenschappelijke ruimte betreft, mijn persoonlijke definitie van design bevat zeker de woorden strak en minimalistisch. Bij citizenM duidelijk niet noodzakelijk, maar het blijft een leuk geheel – zeker in vergelijking met de doorsnee hotellobby. Dat je in de UK bent, kan je overigens onmogelijk ontgaan met die Britse vlaggenreferenties en een groot portret van Robbie Williams bij de lift. Eten of drinken heb ik niet gedaan in het hotel (zelfs geen ontbijt), dus daarover geen mening.

Tot slot nog even opmerken dat £ 160 toch niet zo affordable is. Tja, Londense prijzen… Even vergeleken met het broertje in Amsterdam City. Daar draait het eerder rond de € 80 à € 100. Doenbaar en voor herhaling vatbaar dus.