Foodbag, het eindrapport

Deze fotogallerij op Facebook haalde mij over om Foodbag uit te proberen, minstens even hard de verdienste van het FoodPhoto team dus.

Screen Shot 2015-01-06 at 22.12.32

In een eerdere blogpost vertel ik over de unbagging – lees: unboxing van iets dat niet in een doos maar in een zak zit – en mijn eerste indrukken. Starten doen we op dag 1 met de kaasburger met gezonde frietjes van aubergine. Mijn mening over dit gerecht met maar liefst drie verschillende kazen in verwerkt staat in diezelfde post.

Dag 2 zet ik de orechiette met pesto, champignons & gegrilde geitenkaas op het menu. Eerlijk gezegd begon ik met een pruillip aan deze pasta wegens niet de beloofde postelein van de Facebook post, ook gewone champignons in plaats van beukenzwammen en geitenkaas zonder pel – wat er na een tijdje in de oven iets platter uitziet dan op hun foto. De pesto van rucola smaakt voor ons erg sterk door, waardoor je af en toe eens met je hoofd moet schudden na een hap. We bekennen tegen elkaar dat onze eigen pastacreaties eigenlijk uitgebalanceerder smaken.

2015-01-06 18.47.21

Op de derde dag kies ik voor de zalmkoekjes met puree van knolselder en kokosmelk. De combinatie knolselder en kokosmelk is nieuw voor mij. Simpelweg top! Alleen zou ik de verhouding knolselder en kokosmelk wat aanpassen, zodat de puree steviger is. Het verwondert mij eerst dat deze zalmkoekjes met gerookte zalm (en dus niet met verse zoals in andere recepten) gemaakt worden, maar ze verrassen in positieve zin. Ze blijven mooi aaneenplakken als echte koekjes en smaken tegelijk fris door de toevoeging van chilipeper, (gedroogde) dille, peterselie en rode ajuin.

2015-01-07 18.50.07

2015-01-07 18.56.15

Als laatste gerecht maak ik de varkenskotelet met feta & zongedroogde tomaten vergezeld van wintergroenten klaar. De koteletten lachen ons al een ganse week toe vanuit de koelkast: stevige vleesjes van wel drie centimeter dik. Zonde eigenlijk dat ik die moet opensnijden en opvullen met een mix van feta, zongedroogde tomaten en (gedroogde) rozemarijn – al moet ik toegeven dat die mix (hoe kan het ook anders met zo’n ingrediënten) bulkt van de smaak. Het vlees lost eveneens zonder schroom onze verwachtingen in. En die groenten in de oven zijn bij ons wekelijkse kost. Lekker dus!

2015-01-08 20.23.47

Een samenvatting?

Zonder twijfel een aangename kennismaking met Foodbag. De stijl van de gerechten en alles er om heen (de foto’s, de service, …) bevalt mij.

Alleen vind ik ze allemaal achter elkaar – vier dagen op rij dus – te complex. Feta en zongedroogde tomaten mixen en daarmee een kotelet opvullen is zeker niet moeilijk, begrijp mij niet verkeerd. Maar elke dag de mixer of de blender bovenhalen is wat te veel van het goede voor mij: die kotelet zou ik puur minstens even lekker vinden en de kaasburger met zijn drie verschillende kazen in het gerecht zou ik zelf nooit zo verzinnen.

Een andere reden waarom ik geen vaste klant word, is dat ik vaak niet thuis ben ’s avonds en dus geen vier keer per week (tijdens de werkweek) zelf kook. Ik weet dat dat op te lossen valt met invriezen en dergelijke, maar toch.

Het aller-aller-allerleukste van deze Foodbag ervaring vond ik de unbagging: het pakket in ontvangst nemen van de fietskoerier, daarna voorzichtig uitpakken, uitgebreid inspecteren, fotograferen en de receptenfiches lezen.

Misschien dat ik af en toe eens het pakket bestel als de foto’s op Facebook mij verleiden. Om uit mijn kooksleur te geraken, niet alleen naar Pascale Naessens of Jamie Oliver te grijpen, topcombo’s als knolselder met kokosmelk te ontdekken…