The Foodbag unbagging

Een jaar geleden probeerde ik Smartmat eens uit. Ik was niet overtuigd genoeg om een abonnement op hun service te nemen. Via Facebook val ik de laatste maanden regelmatig op de foto’s van een gelijkaardig initiatief: Foodbag. Let’s try this one!

Tijdens het online bestellen merk ik dat ze bij Foodbag niet enkel inspelen op wekelijkse klanten: eenmalig staat op dezelfde hoogte als een wekelijks ritme. De website blijft wel tot twee keer toe haperen bij de betaling, dus bel ik het telefoonnummer dat ik op hun website vind. Ik krijg een vriendelijke man aan de lijn die mij een half uurtje later via voicemail en sms laat weten dat het probleem van de baan is. Inderdaad, nu zit de bevestiging een paar minuten later in mijn mailbox: 4 maaltijden voor 2 personen aan € 60 (in plaats van € 65 – mijn telefonische melding levert mij nog een kortingscode van € 5 op)! Ik betaal trouwens met KBC Online en vraag om te leveren tussen 18u00 en 19u00.

De dag van de levering beland ik toch in onverwacht druk verkeer en ik voorzie dat ik 18u00 net niet zal halen. Voor de zekerheid bel ik toch even naar Foodbag en ze verzekeren mij dat ze de distributeur zullen verwittigen. Eens thuis gaat tegen 18u45 de deurbel en daar staat een fietskoerier voor de deur. Hij vertelt dat een aantal zaken meteen in de koelkast moeten en vraagt mij om af te tekenen. Krabbel en klaar!

2015-01-05 18.48.00

Maar wat zit er in de zak?

Kwaliteitsvolle en verse ingrediënten, allemaal mooi verpakt in bruine papieren zakken en dergelijke. In het oog springen de varkenskoteletten en de versheid van de groenten.

2015-01-05 18.57.10Daarnaast wat papierwerk: een brief met uitleg, de receptenfiches met dezelfde foto’s van FoodPhoto die mij op Facebook verleid hebben en het meest recente Njam! magazine. Bij Smartmat suggereren ze een volgorde, bij Foodbag niet. Ik beslis dus zelf op basis van de houdbaarheidsdata en onze agenda wanneer we wat zullen eten.

2015-01-05 18.53.23Als eerste gerecht valt de kaashamburger met gezonde frietjes van aubergine alvast in de smaak. Het uitzicht daarentegen, want ik heb al het gehakt (iets meer dan 400 gram) gebruikt en bijgevolg verhoudingsgewijs veel te grote hamburgers. Dit recept mag voor mij ook nog verder uitgepuurd worden… Ik apprecieer dat de filosofie van ondermeer Pascale Naessens deels gevolgd wordt en koolhydraten dus niet in elke maaltijd voorkomen. Maar de kruidenkaas (in de portobello), de mozzarella (in de burger en op de tomaat) en de parmezaan (op de auberginefrietjes) – jawel, drie soorten kaas in één recept – voegen voor mij weinig toe. Zelf zou ik ze zelfs alledrie durven schrappen.

Benieuwd naar de rest van de week! I’ll blog you up to date.

2 thoughts on “The Foodbag unbagging

  1. Ik zou foodbag ook wel eens willen uitproberen. Echter leveren ze niet in mijn buurt. Zelf heb ik smartmat ook al eens geprobeerd en dat vond ik prima. Nu ben ik al een tijdje klant van de vroegmarkt -> http://www.devroegmarkt.be en daar ben ik ook tevreden over.

    Ik vind al deze concepten heel tof! het is toch elke keer weer een verassing wat je aantreft bij de levering! Voor een foodie zoals mijzelf is het alsof het elke week sinterklaar is =)

    Veel kookplezier nog deze week!

Comments are closed.