Onze huiswijn

Ik ben allesbehalve een wijnkenner. Daarom hou ik ook van restaurants die hun huiswijnen met de nodige zorg selecteren. Vlotte wijnen die in balans zijn met waar de chef voor staat.Thuis hebben wij die eigenlijk ook, huiswijn. Met bubbeltjes is dat de zwarte fles van Freixenet. Brut uiteraard, want ik ben geen zoetekauw. Freixenet is voor mij geregeld een reden om bij Colruyt te gaan winkelen in plaats van bij Delhaize.Ook onze witte en rode huiswijn kopen we bij Colruyt.

2014-01-18 12.42.46De witte Les Lauzes kost € 4,85 en is 100% mijn ding: een droge Chardonnay uit de Pays d’Oc. Ideaal bij alles uit de zee of gewoon na een hectische werkdag.

De rode Adobe kost € 5,40 en is een biologische wijn van de Chileense Emiliana wijngaard in de Colchuaga vallei. Voornamelijk Carmenere druif en een toetsje Syrah en Merlot. Perfect bij een entrecote of een homemade lasagne. Ik zag die fles onlangs tijdens Thuis in de keuken van Marianne Bastiaens staan. Als hij al beantwoordt aan haar dure smaak… ;)

Hebben jullie ook een huiswijn?

9 thoughts on “Onze huiswijn

 1. Ja hoor!

  Hier in Italië kopen we onze wijnen van een lokale importeur: Alberto. Echt een jonge, gepassioneerde gast. Niet teveel gedoe, enkel telkens een druif uit Italië, en te koop in 1 of 2-literflessen, of bag-in-box. Wij kopen de dozen, en vullen dan zelf literflessen, sluiten ze hermetisch af, en schrijven er met een krijtstift op: Barbera of Dolcetto voor rood, Chardonnay of Tokai (is in sé geen Italiaanse druif, maar wordt hier wel gekweekt). Allemaal vlotte wijntjes, die ongelofelijk lekker smaken bij Italiaanse kost. Ik probeer wat vatjes mee naar huis te nemen (hoewel dat dan waarschijnlijk niet meer hetzelfde zal smaken…)

  Mijn huiswijn in België? 2x uit Delhaize, ontdekt dankzij de wijnwijven!
  Rood: http://nl.delhaizewineworld.com/F-10002-wijnen/P-21910-la-capitana-_-carmanere, Dit is een carmanère, maar eigenlijk zijn alle druiven van La Capitana heel lekker!

  Wit: http://nl.delhaizewineworld.com/F-10002-wijnen/P-22516-southbank-_-sauvignon Geweldige wijn, en ik proef er altijd een hint van groene chilipeper in, en dat bevalt me enorm. En kijk, hij staat in reclame :-).

 2. Mijn schoonouders wonen in Zuid-Frankrijk en hebben heel lekkere huiswijn. Onlangs zijn ze overgeschakeld op biowijn en ik ben ook wel meer voor dat idee gewonnen. We slaan dus regelmatig wat wijn in die zij dan importeren voor ons. En anders is Colruyt ook voor ons de wijnwinkel, ik hou vooral van hun rode wijn ‘Fitou’…

 3. Die Adobe is lekker. De Chardonnay moet ik ‘ns proberen. Die is aan mijn radar ontsnapt omdat ik meestal geen flessen onder de € 5,- koop. Ik kan me zeker ook aansluiten bij de Fitou die Amoorie aanhaalt. Rode Roodenberg is ook een aanrader.

  Wat de Freixenet betreft… daar heb je toch wel betere opties bij Colruyt, vind ik. Bijvoorbeeld Valformosa (in Brut en Brut Nature) voor ongeveer dezelfde prijs. Als je die nog niet geproefd he: zeker eens proberen!

 4. probeer ook hun crémant d’alsace van Bennwihr, prijs-kwaliteit veel sterker dan de goedkopere cava’s.

 5. Hoe grappig is dit, ik ben aan het googlen op ‘lekkere witte wijn’ en ik kom op jouw blog terecht. :-) En nog straffer, ik heb net jouw rode huiswijn besteld bij Colruyt en ik was nog op zoek naar de ideale witte wijn. Ik denk dat ik jouw keuze maar ineens ga volgen voor witte wijn :-)

  • Even gecheckt en een blogpost van januari van 2014, maar nog steeds helemaal up-to-date… We blijven houden van de Adobe en de Les Lauzes!

Comments are closed.