Netsky

Of dat eigenlijk niet meer iets voor pubers is, dat vroegen mijn lief en ik ons af onderweg naar Netsky in de Antwerpse Lotto Arena. Dat concert was al maandenlang uitverkocht, maar omdat de meneer maar lyrisch bleef wezen over zijn set tijdens I ♥ TECHNO 2012 lanceerde ik diverse oproepen op Twitter de laatste weken. Tot vier keer toe, en toen was het prijs… Iemand verkocht zijn tickets, zelfs aan een eerlijk tarief. Verkocht!

Na een bijzondere omweg door de E34-strubbelingen dineren we vroeg op de avond in Caravan, om dan mooi op tijd in de Lotto Arena aan te komen en daar tot onze geruststelling te merken dat we niet de enige dertigers zijn. We passeren eerst langs de toog en gaan daarna op zoek naar onze zitplaatsen in blok 146 (aanduiding toepasselijk met een Lotto-bal). We zitten goed: twee lege zitjes naast ons, schuin zicht op het podium, dicht bij de bar en het toilet. Eerst nog even die DJ-set en het voorprogramma uitzitten, daarna wat Mexican wave om het wachten op Boris Daenen wat te verlichten.

Nu heb ik al wat optredens meegemaakt, maar eentje waarbij iedereen van de eerste noot tot de laatste tune rechtveert… Spectaculair! Drum ‘n’ base raakt bij mij wel een jeugdsentimentele snaar (Ronni Size, de Boiler Room op Pukkelpop, …). En dansen. Dansen. Dansen. Echt lang geleden wat mij betreft, en net daarom wellicht zo bevrijdend. Mijn wederhelft ontdekte wel net dat er een gigantische blauwe plek op mijn kuit zit van voortdurend iets te wild tegen de zitbankjes van de Lotto Arena aan te springen. Auwtsch!

Moeiteloos krijgt Netsky het publiek mee; zijn liveband en MC zorgen daar deels voor. Het feit dat hij tijdens zijn set toch duidelijk maakt wie hij is door zichzelf in beeld te brengen op grote LED-schermen, onderstreept dat hij meer is dan enkel een DJ. En dat hij zich goed laat omringen, tevens een gave…

Alle respect voor Netsky! Wat een feestje.

photo (22) photo (21)photo (23)