I did it my way for life

Studio Brussel maakt deze week tijdens Music for life (#mfl) opnieuw het broodnodige lawaai ten voordele van een ‘stille ramp’. Na onder meer water en malaria komen dit jaar weeskinderen van aidsouders onder de aandacht te staan. Steeds meer Vlamingen buiten het luisterpubliek van Studio Brussel ondersteunen deze actie. Wat de nodige bespiegelingen in de pers met zich meebrengt…

Mijn persoonlijke verklaring voor deze liefdadigheidstsunami doop ik tot open source charity (geen neologisme, leer ik via http://opensourcecharity.com/). Mensen houden ervan om binnen een vatbaar kader zelf een invulling te geven aan hun liefdadigheid. Het goede doel met een persoonlijke twist. Noem het ‘I did it my way for life‘. Je kunt het zo goedbedoeld gek niet bedenken of er bestaat een ‘xxx for life‘ versie van.

Ook ik steun Tomas, Sofie, Sam en hun achterban via een actie waarin ik een stukje van mijn persoonlijke ei kwijt kan. Als ex-luisteraar van Studio Brussel en huidig Klara-addict leek het mij passend om via de Klara For Life omweg de aidswezen niet alleen te laten. Mijn favoriete streepje klassiek (♫ ♪ ♪ ♪ ♫) als verzoeknummer met een prijskaartje…